Radboudumc

print
Biomedische wetenschappen

Ben je nieuwsgierig hoe het menselijk lichaam werkt? Wil je weten hoe ziektes ontstaan en welke factoren er juist voor zorgen dat je gezond blijft? Vind je het leuk om uit te zoeken welke behandeling voor een bepaalde ziekte het best werkt? Wil je als onderzoeker of adviseur werken in de gezondheidszorg? Dan is de opleiding Biomedische wetenschappen iets voor jou!

BMW 

Informatie en voorlichting

Toelating: Vooropleidingseisen

 • Numerus fixus Voor Biomedische wetenschappen geldt een numerus fixus van 100. Kandidaten die aan de vooropleidingseisen voldoen kunnen door deelname aan de decentrale selectie voor plaatsing in aanmerking komen.
 • Voortentamens biologie/natuurkunde/scheikunde/wiskunde indien deficiënt. De voortentamens worden uitsluitend afgenomen door de Open Universiteit. Bij voldoende belangstelling organiseert de Open Universiteit cursussen als voorbereiding op de CCVX-voortentamens. Voor meer informatie over voortentamens verwijzen wij u door naar de website van de Centrale Commissies Voortentamen.
 • Kandidaten met VWO-diploma, profiel Natuur en Techniek met Biologie of profiel Natuur en Gezondheid met Natuurkunde, kunnen deelnemen aan de decentrale selectieprocedure. Een beschrijving van hieraan gelijkgestelde vooropleidingseisen is opgenomen in de procedure Decentrale selectie. 
 • De definitieve plaatsing van studenten voor de bacheloropleiding Biomedische Wetenschappen wordt verzorgd door het CBAP (Centraal Bureau Aanmelding en Plaatsing). Meer informatie vindt u op de website van de Dienst Uitvoering Onderwijs.

Procedure Aanmelding en Decentrale Selectie

  Met ingang van studiejaar 2014-2015 is decentrale selectie ingevoerd voor de opleiding Biomedische Wetenschappen in Nijmegen. Gegadigden voor studiejaar 2015-2016 dienen zich vóór 1 april 2015 aan te melden via Studielink. (NB Om in te loggen bij Studielink heb je een DigiD nodig, zorg ervoor dat je deze ruim voor 1 april aanvraagt)

  De selectie procedure voor de opleiding Biomedische Wetenschappen bestaat uit:
  1. een korte sollicitatiebrief en CV waarin kandidaten gevraagd wordt om hun persoonlijke ambities ten aanzien van de opleiding, het biomedisch domein en het bijbehorende werkveld te schetsen.
  2. Middelbare school cijfers voor Wiskunde, Scheikunde, Natuurkunde en Biologie. 

  Voor een uitgebreide beschrijving van de procedure voor decentrale selectie volgt u deze link
  Een format voor het aanleveren van de verklaring overgangsrapport 5-6 VWO is ook beschikbaar.

Informatie bij de start van de opleiding

 
BMW