Radboudumc

print
Scholingsaanbod Kwetsbare Ouderen en Easycare

De Radboudumc Health Academy biedt samen met de deskundigen van het Kenniscentrum Geriatrie en de afdeling Eerstelijnsgeneeskunde van het Radboudumc in-companyscholingen rondom de zorg voor kwetsbare ouderen en het meetinstrument Easycare.

Ons aanbod is zeer divers. Er zijn modules beschikbaar voor verschillende soorten zorgprofessionals, zowel in de eerste als de tweede lijn. Je kiest uit ons aanbod de scholing die past bij je vraag. Hieronder vind je alle inhoudelijke informatie over de scholingsmodules.

Deze modules worden door de Radboudumc Health Academy alleen in company en in maatwerk aangeboden, bijvoorbeeld aan een thuiszorgteam of een huisartsenpraktijk die met het Easycare instrument willen gaan werken. Maatwerk betekent dat we in overleg met de klant een scholing organiseren en samen kijken naar bijvoorbeeld inhoud, datum, tijd, locatie en accreditatie.
Wil je als individu de scholing volgen? Neem dan contact op met info@easycare.nl voor meer informatie over de mogelijkheden.  

Modules Kwetsbare ouderen

De zorg voor kwetsbare ouderen en hun mantelzorgers krijgt de afgelopen jaren steeds meer belangstelling. Het aantal ouderen met lichamelijke, psychische en/of sociale problemen neemt ook de komende jaren fors toe. Tijdige herkenning van de kwetsbaarheid van ouderen en het bieden van de juiste zorg en begeleiding kan hun kwaliteit van leven verbeteren.
Wil je jouw algemene kennis op het gebied van kwetsbare ouderen actualiseren en verdiepen? Dan zijn deze scholingsmodules geschikt en ook zeer passend ter voorbereiding op de andere modules:

Modules Easycare

Easycare is een meetinstrument waarmee we de gezondheidssituatie van kwetsbare ouderen op een gestandaardiseerde wijze in kaart kunnen brengen. Kenmerkend is dat het aspecten inventariseert op het gebied van gezondheid, wonen en welzijn. Hiermee kunnen we een analyse maken van de situatie van de oudere, een diagnose stellen en zo nodig een zorg-, welzijns- of behandelplan opstellen. Meer informatie over Easycare.

Ga je met het Easycare-instrument werken? Dan zijn de diverse modules rond het Easycare-instrument voor jou geschikt:

Modules Samenwerken in de eerste lijn

Werk je als casemanager of praktijkondersteuner in de eerste lijn? Bekijk dan eens onze nieuwe modules rond het thema 'Samenwerken in de eerste lijn':

Certificaat

Bij het volgen van één van de scholingsmodules ontvang je een bewijs van deelname. Wanneer je zowel de module Geriatrische reuzen, Methodiek van probleemanalyse én Competent in gebruik Easycare Instrument via coaching hebt gevolgd, ontvang je het certificaat Easycare Competent.

Contact

E info@easycare.nl
T (024) 361 88 59
 Easycare
 Logo NVvPO

Leny Theunisse, verpleegkundig consulent Geriatrie, docent EASYcare

"Naast het meetinstrument EASYcare is het belangrijk dat zorgprofessionals zich optimaal bekwamen in de toepassing. Op deze manier draagt het bij aan passende zorg of hulpverlening aan kwetsbare ouderen. Het kenniscentrum Geriatrie biedt in samenwerking met de Radboudumc Health Academy diverse scholingen aan voor professionals."