Radboudumc

print
Symposium ‘Zicht en toezicht op zorg’
 
 
03-10-2013

Het Radboudumc wil een platform bieden aan het professionele gesprek over duurzaam bouwen aan het vertrouwen in de zorg. Daarom organiseren we op woensdag 13 november het symposium Hoe weten we wat goed is? Zicht en toezicht op zorg. Voor dit symposium nodigen we de verantwoordelijken in de zorg uit.

Sprekers 

  • drs. E.I. Schippers, minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport;
  • mw. dr. J.A.A.M. van Diemen-Steenvoorde, inspecteur-generaal van de Inspectie voor de Gezondheidszorg;
  • mw. prof. dr. P.L. Meurs, hoogleraar Bestuur van de Gezondheidszorg aan het instituut Beleid en Management Gezondheidszorg van de Erasmus Universiteit Rotterdam en voorzitter ZonMw;
  • dhr. dr M.C.G. Daniëls, voorzitter Raad Kwaliteit, Orde van Medisch Specialisten;
  • mw. prof. dr. D.D.M. Braat, voorzitter bestuur IWKV, Radboudumc.

Unieke ontmoeting NIAZ en JCI

Ook vindt een unieke ontmoeting plaats tussen het NIAZ (Nederlands Instituut voor Accreditatie in de Zorg) en JCI (Joint Commission International). JCI is een nieuwe internationale speler op de Nederlandse markt van accreditatie. Zowel NIAZ als JCI lichten hun accreditatiesysteem kort toe en maken in een debat duidelijk wat de meerwaarde is van beide systemen en hoe deze aansluiten bij de Nederlandse zorgsector

Best practice auditsystematiek

Kwaliteit leveren en blijven leveren: daarvoor vinden wij een optimaal zelfreinigend vermogen een belangrijke randvoorwaarde. Het Instituut Waarborging Kwaliteit en Veiligheid (IWKV) ondersteunt de zorgverleners in het Radboudumc daar al vier jaar mee. Ons auditsysteem werd onlangs 'best practice' genoemd door het NIAZ. Daar zijn we trots op en we willen onze werkwijze tijdens het symposium graag met u delen.

Programma en inschrijven Symposium ‘Zicht en toezicht op zorg’

Bekijk het programma. Daarin vindt u ook het inschrijfformulier. Het aantal plaatsen in beperkt, schrijft u zich dus snel in.

 

Direct naar