Radboudumc

print
Eerstelijnsgeneeskunde

Primary and Community Care

‘A significant impact on health - personalized healthcare in context’, is onze missie. We streven naar goede, toegankelijke zorg, dichtbij huis en doelmatig. Ook werken we aan duurzame samenwerking met onze netwerkpartners: de afdelingsdisciplines in de eerste lijn en de specialistische partners in het ziekenhuis. Daarbij ligt de nadruk op:

  • verbinding tussen basiszorg en academische kerntaken, eerste- en tweedelijn.
  • het welzijn van de patiënt.
  • genereren en verspreiden van kennis over medische vraagstukken uit de praktijk.
  • aantoonbaar onderscheidende en excellente kwaliteit.

Onderzoek, opleiding en onderwijs

De afdeling Eerstelijnsgeneeskunde bestaat uit drie units: Onderzoek, Opleiding en Onderwijs. Als afdeling investeren wij in onze netwerken en dragen wij met onze scharnierfunctie bij aan een goede relatie tussen het Radboudumc en het extramurale werkveld. Als netwerkafdeling ‘pur sang’ participeert Eerstelijnsgeneeskunde in een groot aantal academische netwerken.

Daarnaast werken we ook heel praktisch samen met onze eerstelijnspartners in het Universitair Gezondheidscentrum Heyendael, gevestigd op het terrein van het Radboudumc en het Academisch gezondheidscentrum Thermion in Lent.

Vakgebieden
Wij bieden onderzoek, opleiding en onderwijs in de vakgebieden huisartsgeneeskunde, ouderengeneeskunde, sociale geneeskunde (public health en arbeids- en bedrijfsgeneeskunde), verslavingsgeneeskunde, geneeskunde voor mensen met verstandelijke beperkingen en medische informatiekunde. 
Daarnaast verzorgen we de opleidingen:

Radboudumc nieuws

In januari 2016 verscheen het eerste exemplaar van het Radboudumc nieuws voor partners uit eerste en tweede lijn. In deze maandelijkse digitale nieuwsbrief vermelden we 'need to know' nieuws op het gebied van transmurale zorg. Benieuwd? Aanmelden om de volgende nieuwsbrief te ontvangen.