Radboudumc

print
Kosten van zorg

Komt u binnenkort voor een behandeling naar het Radboudumc? Dan is het belangrijk om in uw polisvoorwaarden te kijken of de kosten van uw behandeling worden vergoed. Op dit moment heeft het Radboudumc afspraken gemaakt met DSW, VGZ, CZ, Multizorg en Zilveren Kruis voor 2017. Het Radboudumc is nog in gesprek met andere zorgverzekeraars. Wanneer er afspraken zijn gemaakt met andere zorgverzekeraars, zullen wij dit hier vermelden.

Wordt uw behandeling vergoed?

Iedereen die in Nederland woont of werkt, moet een zorgverzekering hebben. Zorgverzekeraars vergoeden een groot deel van de kosten van ziekenhuiszorg. U betaalt echter altijd een wettelijk verplicht eigen risico. In 2015 was dat 375 euro, in 2016 en 2017 is dit € 385.

Hebt u zorg nodig die niet onder de basisverzekering valt? Dan kan het zijn dat u een deel van de rekening zelf moet betalen. Dat is afhankelijk van uw aanvullende verzekering. Het is dus van belang dat u goed op de hoogte bent van wat wel en niet wordt vergoed.

Ook kan het zijn dat uw zorgverzekeraar geen contract heeft met het Radboudumc. Voor 2016 heeft het Radboudumc geen contract afgesloten voor de polissen:

  • Achmea Zilveren Kruis: Basis Budget*
  • Achmea Zilveren Kruis: Ziezo
  • Achmea Avéro: NS/SPF Zorg Plan Selectief

* voorheen Beter Af Selectief en Take Care Now!

Dit is het overzicht van niet-gecontracteerde polissen (voor zover nu bekend) voor 2017:

  • Ziezo Selectief polis
  • Zilveren Kruis Basis Budget polis
  • Zilveren Kruis Internetbasisbudget
  • Zilveren Kruis Basis Budget (ABN)
  • Zilveren Kruis (Rabobank)
  • Aevitae Zorgplan Selectief polis (volmacht)
  • IAK Zorg Plan Selectief polis (volmacht)

Heeft u een van deze polissen? Dan wordt uw behandeling in de meeste gevallen slechts deels vergoed. U loopt kans een deel zelf te moeten betalen, afhankelijk van uw polisvoorwaarden. Het Radboudumc brengt een standaardprijs, de zogenaamde passantenprijs, in rekening. Die rekening gaat rechtstreeks naar u als patiënt. U kunt deze kosten proberen te declareren bij uw zorgverzekeraar.

Wilt u weten in welke ziekenhuizen uw behandeling wel volledig vergoed wordt? Neem dan contact op met uw zorgverzekeraar of bekijk de polisvoorwaarden.

U heeft voor specialistische zorg altijd een verwijsbrief nodig om de kosten door uw zorgverzekeraar vergoed te krijgen. Overweegt u over te stappen of juist uw bestaande zorgverzekering te behouden? Lees de keuzegids van de NPCF en het artikel over de werking van de zorgverzekering

Zorgverzekering

Meer informatie over de basisverzekering, aanvullende verzekering en uw eigen risico vindt u hier bij zorgverzekering.

Kosten van uw behandeling

Hier kunt u de standaardprijslijsten van het Radboudumc bekijken en meer informatie vinden over de kosten van uw behandeling.

Wordt uw behandeling in 2017 vergoed?

Het is belangrijk om vooraf te weten of uw behandeling in het Radboudumc wordt vergoed. Dit kunt u ook altijd navragen bij uw eigen zorgverzekeraar.

Informatie over uw rekening

Het Radboudumc of uw zorgverzekeraar stuurt u een rekening voor uw ziekenhuiszorg. Hier kunt u lezen hoe uw rekening tot stand is gekomen.

Inzicht in uw patiëntgegevens

U kunt uw gegevens digitaal bekijken in mijnRadboud. Daarnaast kunt u een gedrukt patiëntoverzicht aanvragen dat wij naar uw thuisadres sturen.

Prijsindicatie

Overweegt u een behandeling bij Radboudumc en wilt u vooraf weten wat een behandeling kan gaan kosten? Dan kunt u een prijsindicatie aanvragen.

Veelgestelde vragen

Hebt u een vraag over zorgkosten, bijvoorbeeld over de kosten van uw behandeling of over uw rekening? Dan kunt u het antwoord misschien wel vinden bij de veelgestelde vragen over zorgkosten.

Vindt u het antwoord op uw vraag niet bij de veelgestelde vragen over zorgkosten, neem dan contact op met de zorgadministratie van het Radboudumc.

Contact

U kunt uw vraag mailen naar kostenvanzorg@radboudumc.nl. Of u kunt telefonisch contact opnemen met Informatiepunt Kosten van Zorg: op werkdagen tussen 9.00 en 17.00 uur via telefoonnummer 024-3613393.

Informatiepunt Kosten van Zorg

Heeft u een vraag over kosten van zorg? Dan kunt u terecht bij ons Informatiepunt Kosten van Zorg. Mail uw vraag naar kostenvanzorg@radboudumc.nl of bel op maandag t/m vrijdag tussen 9.00 en 17.00 uur naar 024-3613393.

Meer informatie over de kosten van uw zorg, vindt u op www.dezorgnota.nl.