Radboudumc

print
Centrum voor Hoofd-Hals Oncologie

Als uw verwijzend arts bij u een kwaadaardig gezwel (kanker) vermoedt in het hoofd-hals gebied, stuurt hij u door naar het Centrum voor Hoofd-Hals Oncologie van het Radboudumc. Na verwijzing kunt u binnen een week terecht bij het Centrum voor Hoofd-Hals Oncologie. Na uw eerste afspraak hier krijgt u meestal binnen een week alle uitslagen en een behandelplan.

sneldiagnose hoofd-hals kanker

Sneldiagnose bij hoofd-hals kanker

Als u bij ons komt voor onderzoek naar hoofd-hals kanker, dan heeft u eerst een intakegesprek met een van onze oncologische verpleegkundigen en een arts. Daarna kijken verschillende specialisten naar uw situatie om vast te stellen welke onderzoeken nodig zijn. Die onderzoeken vinden plaats op de dinsdag en woensdag. Op donderdagmiddag komt het multidisciplinaire team bij elkaar om de resultaten van uw onderzoeken te bespreken en een behandelvoorstel te maken. Op vrijdag bespreekt de arts met u de uitslag en ons behandelvoorstel. Houdt u er dus rekening mee dat u op dinsdag, woensdag, vrijdag en eventueel donderdag naar het Radboudumc komt voor onderzoeken en gesprekken.

Specialismen

De volgende specialismen werken samen binnen dit centrum:

  • Keel-Neus-Oorheelkunde
  • Medische Oncologie 
  • Mond-, Kaak- en Aangezichtschirurgie
  • Radiotherapie

Zij onderzoeken gezamenlijk de uitbreiding van het gezwel en bepalen wat voor u de beste behandeling is. Het team bestaat naast medisch specialisten, uit verpleegkundigen, diëtisten, logopedisten, mondhygiënisten en tandartsen van het Centrum voor Bijzondere Tandheelkunde.

Naast patiëntenzorg houdt het Centrum voor Hoofd-Hals Oncologie zich bezig met onderwijs. En met wetenschap; we zijn een academisch ziekenhuis. Het kan dan ook voorkomen dat u gevraagd wordt of u mee wilt doen aan ons wetenschappelijk onderzoek.

Centrum voor Oncologie 

App voor hoofd-hals kanker

medimapp 
Heeft u hoofd-hals kanker? In onze app kunt u uw persoonlijke zorgtraject bekijken.