Radboudumc

print
Nierziekten

De afdeling Nierziekten is onderdeel van de inwendige geneeskunde. Wij richten ons op onderzoek en behandeling van nierziekten en bieden nierfunctievervangende behandeling. U vindt op deze pagina’s informatie over:

Lees verder over ons specialisme

 

Aanvragen (herhaal)recepten

 

Bent u onder behandeling bij afdeling Nierziekten? U kunt op verschillende manieren digitaal een (herhaal)recept aanvragen:

1. Via MijnRadboud.

2. Via het digitale formulier. 
Wilt u uw recepten naar uw apotheek laten faxen? Geef dan het faxnummer van de apotheek op. Vult u geen apotheek in, dan sturen we de recepten naar uw huisadres. Aanvragen verwerken we dagelijks. Recepten die vóór 12.00 uur zijn aangevraagd worden binnen twee werkdagen verstuurd.

3. Via e-mail. Vermeld daarin de volgende gegevens:

 • Naam en geboortedatum.
 • Bij voorkeur uw patiëntnummer (MDN of reg.nr).
 • Naam en sterkte van de aangevraagde medicatie.
 • De termijn waarop u het recept nodig hebt.
 • Indien het recept naar de apotheek moet worden gefaxt graag ook naam en faxnummer van de betreffende apotheek

Voor de medewerkers van de afdeling nierziekten betekent het opsturen en/of faxen van recepten veel extra werk. Wij verzoeken u dan ook vriendelijk om bij ieder bezoek aan de polikliniek na te gaan hoe groot de voorraad van uw medicijnen nog is. Op deze wijze hopen wij het verstrekken van recepten zoveel mogelijk te beperken tot de bezoeken aan de polikliniek.

Contact met zorgverlener bij vragen

Hebt u tussen de afgesproken controles vragen die voor beantwoording niet kunnen wachten tot de volgende controle? U kunt op de volgende manieren contact met ons opnemen:

Voor niet-spoedeisende medische vragen, maakt u een afspraak voor het telefonisch spreekuur. Dit kan via de polikliniek, T (024) 361 65 01. U wordt dan teruggebeld door de arts.

Als u gebruik maakt van MijnRadboud kunt u eenvoudige, niet-dringende vragen ook via die weg stellen.

Bij overige medische vragen neemt u tijdens kantooruren contact op met het secretariaat Nierziekten T (024) 361 47 61.

 • Is er geen dringend probleem? Dan geeft de secretaresse uw vraag door aan de arts of verpleegkundige bij wie u voor het laatst op controle bent geweest, of aan de supervisor daarvan (uw hoofdbehandelaar).
  Deze belt u dan binnen drie werkdagen terug op het (mobiele) telefoonnummer waarop u goed bereikbaar bent.
 • Is er een dringend probleem? Dan verbindt de secretaresse u direct door met de arts bij wie u voor het laatst op controle bent geweest, zijn/haar supervisor, of de dienstdoende nefroloog.
 • Bij dringende medische problemen buiten kantooruren kunt u contact opnemen met de dienstdoende nefroloog via het centrale nummer, T (024)361 11 11.
 • Om afspraken te verzetten neemt u contact op met de polikliniek, T (024) 361 65 01.

Voor professionals

Voor verwijzers