Radboudumc

print
Gynaecologische Oncologie

Gynaecologische Oncologie is een onderdeel van de afdeling Verloskunde en Gynaecologie. Op de afdeling Gynaecologische Oncologie zijn we gespecialiseerd in de diagnostiek en behandeling van vrouwen met gynaecologische kanker. De meest voorkomende vormen van kwaadaardige gynaecologische aandoeningen zijn:

Specialist in gynaecologische kanker

In ons ziekenhuis kunt u voor kwaadaardige gynaecologische aandoeningen terecht bij een gynaecologisch oncoloog. Dit is een gynaecoloog die zijn kennis en vaardigheden heeft aangevuld met een vijfjarige opleiding. Daardoor is hij deskundig in de behandeling van kwaadaardige aandoeningen van vrouwelijke geslachtsorganen.

Combinatie van behandelingen

Als u gynaecologische kanker hebt, behandelen we u meestal met een combinatie van chirurgie, medicijnen (chemotherapie) en bestraling (radiotherapie). Bij uw behandeling betrekken we diverse specialisten van ons ziekenhuis. Bijvoorbeeld een radiotherapeut (stralingsbehandeling), een  medisch oncoloog (chemotherapie) en soms een oncologisch chirurg. De gynaecologisch oncoloog is uw hoofdbehandelaar en zorgt dat de andere specialisten goed met elkaar samenwerken.