Radboudumc

print
Behandeling taal- en spraakproblemen

Afasieteam Nijmegen

Het afasieteam is een team binnen de Sint Maartenskliniek gespecialiseerd in taal- en communicatiestoornissen. Dit team onderzoekt de problemen die het communiceren belemmeren. U kunt daarbij ook denken aan een vertraagd mentaal tempo of een geheugen- of concentratieprobleem.

Het afasieteam bestaat uit een revalidatiearts, een spraak- en taalpatholoog/ logopedist en een neuropsycholoog.

  • De revalidatie-arts doet de intake en inventariseert uw communicatieproblemen, voert een geneeskundig onderzoek uit beoordeelt of het team de juiste plek is van het onderzoeken van uw probleem.
  • De spraak- en taalpatholoog/logopedist doet een taal een logopedisch onderzoek en kijkt naar hoe de communicatieproblemen uw dagelijks leven belemmeren.
  • De neuropsycholoog doet onderzoek naar problemen die het communiceren belemmeren zoals aandacht, geheugen en concentratieproblemen.

Hierna brengt het afasieteam een behandeladvies uit aan uw eigen huisarts, behandelend arts of logopedist. Met de resultaten van het afasieteam kunt u zich in uw eigen omgeving door een logopedist verder laten behandelen en trainen.

Uw huisarts, neuroloog of logopedist kan u aanmelden bij het afasieteam Nijmegen. Daarna ontvangt u een uitnodiging voor het gesprek met de revalidatie-arts.

Direct naar