Radboudumc

print
Behandeling van kleincellige longkanker

Het kleincellige type longcarcinoom verspreidt zich snel door het lichaam. Daardoor is de kanker vaak al uitgezaaid op het moment dat de diagnose wordt gesteld.

Zonder uitzaaiingen

Alleen als de tumor heel klein is en er geen uitzaaiingen zijn, is een chirurgische ingreep mogelijk. Na de operatie krijgt u medicijnen (chemotherapie) en wordt uw hoofd bestraald (radiotherapie) om de kans op uitzaaiingen in de hersenen te verkleinen.  

Met uitzaaiingen

Als de ziekte zich beperkt tot in de borstkas is de behandeling gericht op het zo lang mogelijk onder controle houden van de tumor. U krijgt dan medicijnen (chemotherapie) en bestraling (radiotherapie). Na afloop van de behandeling wordt uw hoofd bestraald om de kans op uitzaaiingen in de hersenen te verkleinen.

Als de kanker zich heeft verspreid of terugkomt, kunt u (opnieuw) chemotherapie krijgen. Deze behandeling heeft als doel om de ziekte en de uitzaaiingen zoveel mogelijk te onderdrukken. Na afloop van de behandeling wordt uw hoofd bestraald (radiotherapie) om de kans op uitzaaiingen in de hersenen te verkleinen.  

Direct naar

RUCO

Gerelateerde behandelingen