Radboudumc

print
Bekkenbodemonderzoek

Er bestaan verschillende ongemakken die kunnen wijzen op klachten aan uw bekkenbodem, zoals incontinentie en plasproblemen, pijn bij het vrijen, een moeilijke stoelgang of een gevoel van verzakking van het bekken. Sommige mensen hebben één van deze klachten, bijvoorbeeld alleen pijn bij seks, anderen hebben meerdere klachten tegelijk, zoals ongewild urineverlies en problemen met ontlasting.

Speelt leeftijd een rol?

Problemen met de bekkenbodem komen voor bij vrouwen van alle leeftijden. Klachten kunt u laten onderzoeken in Bekkenbodemcentrum Isabella. Bij elk onderzoek zijn alle specialismen betrokken: gynaecologen, urologen, fysiotherapeuten en continentieverpleegkundigen.

Hoe verloopt het traject?

  • U vult eerst een vragenlijst in.
  • De coördinerend verpleegkundige kan vooraf contact met u opnemen om uw bekkenbodemklachten volledig in kaart te brengen.
  • Afhankelijk van uw klachten hebt u op één dag afspraken met de gynaecoloog, de uroloog, de fysiotherapeut en de continentieverpleegkundige.
  • De specialisten bespreken hun bevindingen.
  • U krijgt een behandeladvies (telefonisch).
  • Zo nodig bespreekt de coördinerend verpleegkundige de vervolgstappen met u. Eventueel plannen we extra onderzoeken bij de chirurg, seksuoloog, maag- darm-, leverarts of radioloog.

Hoe snel kan ik terecht?

U kunt vaak al binnen enkele weken terecht. Actuele wachttijden Urologie
Op één dag ziet u de benodigde specialisten, die nog dezelfde dag met elkaar overleggen over de meest gewenste behandeling voor u. Patiënten uit het hele land zijn welkom in Bekkenbodemcentrum Isabella.

Maak een afspraak

Vraag uw huisarts, gynaecoloog, uroloog of een andere specialist om een verwijzing naar Bekkenbodemcentrum Isabella.

Contact

Mw. E. Hermeling
Coördinerend verpleegkundige van het bekkenbodemcentrum
T. (024) 366 81 82
(dinsdag tussen 9.00 -11.30 uur persoonlijk en op andere momenten via voicemail)