Radboudumc

print
Baarmoederhalskanker

Baarmoederhalskanker, ofwel cervixcarcinoom, is een kwaadaardig gezwel aan de baarmoederhals. Per jaar krijgen in Nederland gemiddeld 679 vrouwen baarmoederhalskanker. De meeste vrouwen zijn tussen de 30 en 55 jaar.

Hier vindt u de overlevingscijfers van baarmoederhalskanker van patiënten die in het Radboudumc zijn behandeld, welk stadium van baarmoederhalskanker zij hadden en welk type behandeling zij kregen. We raden u aan om deze informatie te bespreken met uw (huis)arts. Klik op een grafiek om een vergroting te bekijken.

Patiëntervaring baarmoederhalskanker

Baarmoederhalskanker is een vorm van gynaecologische kanker.

patiëntervaring baarmoederhalskanker
Meer over de patiëntervaring

Hieronder staan alleen resultaten van onze patiënten die in de NKR geregistreerd zijn. Radboudumc behandelt dus meer patiënten, lees de uitleg.

Overleving baarmoederhalskanker na 1-5 jaar

Baarmoederhalskanker_overleving_patienten_Radboudumc
In de grafiek staat de absolute overleving. Het is belangrijk te beseffen dat niet alle patiënten die overlijden, aan kanker overlijden.
Meer over overleving baarmoederhalskanker

Welk stadium baarmoederhalskanker hebben patiënten?

stadium baarmoederhalskankerMeer over het stadium van baarmoederhalskanker

Welke behandeling voor baarmoederhalskanker krijgen patiënten?

Baarmoederhalskanker_behandeling_patiënten_Radboudumc
Meer over behandeling van baarmoederhalskanker

Toelichting

De grafieken betreffen de patiënten:

  • bij wie de diagnose is gesteld (en die eventueel zijn behandeld) in het Radboudumc (grafiek wordt getoond bij 20 of meer patiënten);
  • die zijn behandeld (en eventueel gediagnosticeerd) in het Radboudumc, exclusief de patiënten uit andere ziekenhuizen die alleen zijn doorverwezen voor radiotherapie;
  • alle grafieken geven alleen patiënten weer die een nieuwe diagnose kanker hebben gekregen in het Radboudumc of elders en die hun eerste behandeling in het Radboudumc kregen. Er komen naar het Radboudumc ook veel patiënten in een latere fase van hun ziekte, voor een tweede of nog verdere behandeling. Deze groep patiënten komt niet voor in bovenstaande gegevens. 

Geef uw mening


Verzenden

Gynaecologische kanker

Baarmoederhalskanker is een vorm van gynaecologische kanker.