Radboudumc

print
Baarmoederslijmvlieskanker

Baarmoederslijmvlieskanker, ofwel endometriumcarcinoom, is een kwaadaardig gezwel in het slijmvlies van de baarmoeder. In Nederland krijgen per jaar ongeveer 1800 vrouwen baarmoederslijmvlieskanker. Daarmee is baarmoederslijmvlieskanker de meest voorkomende kanker van de vrouwelijke geslachtsorganen. Baarmoederslijmvlieskanker komt vooral voor op oudere leeftijd en zelden voor het veertigste levensjaar.

Hier vindt u de overlevingscijfers van baarmoederslijmvlieskanker van patiënten die in het Radboudumc zijn behandeld, welk stadium van baarmoederslijmvlieskanker zij hadden en welk type behandeling zij kregen. We raden u aan om deze informatie te bespreken met uw (huis)arts. Klik op een grafiek om een vergroting te bekijken.

Patiëntervaring baarmoederslijmvlieskanker

Baarmoederslijmvlieskanker is een vorm van gynaecologische kanker.

patiëntervaring baarmoederslijmvlieskanker
Meer over de patiëntervaring

Hieronder staan alleen resultaten van onze patiënten die in de NKR geregistreerd zijn. Radboudumc behandelt dus meer patiënten, lees de uitleg.

Overleving baarmoederslijmvlieskanker na 1-5 jaar

Baarmoederslijmvlieskanker_overleving
In de grafiek staat de absolute overleving. Het is belangrijk te beseffen dat niet alle patiënten die overlijden, aan kanker overlijden.
Meer over overleving baarmoederslijmvlieskanker

Welk stadium baarmoederslijmvlieskanker hebben patiënten?

Baarmoederslijmvlieskanker stadiumverdeling 2
Meer over het stadium van baarmoederslijmvlieskanker

Welke behandeling voor baarmoederslijmvlieskanker krijgen patiënten?

Baarmoederslijmvlieskanker behandelingMeer over de behandeling van baarmoederslijmvlieskanker

Toelichting

De grafieken betreffen de patiënten:

  • bij wie de diagnose is gesteld (en die eventueel zijn behandeld) in het Radboudumc (grafiek wordt getoond bij 20 of meer patiënten);
  • die zijn behandeld (en eventueel gediagnosticeerd) in het Radboudumc, exclusief de patiënten uit andere ziekenhuizen die alleen zijn doorverwezen voor radiotherapie;
  • alle grafieken geven alleen patiënten weer die een nieuwe diagnose kanker hebben gekregen in het Radboudumc of elders en die hun eerste behandeling in het Radboudumc kregen. Er komen naar het Radboudumc ook veel patiënten in een latere fase van hun ziekte, voor een tweede of nog verdere behandeling. Deze groep patiënten komt niet voor in bovenstaande gegevens.

Geef uw mening


Verzenden

Gynaecologische kanker

Baarmoederslijmvlieskanker is een vorm van gynaecologische kanker.