Radboudumc

print
Blaaskanker

Bij blaaskanker zitten er één of meer kwaadaardige gezwellen (carcinomen) in de blaas. 80% daarvan is oppervlakkig (poliepen). Hier vindt u de overlevingscijfers van blaaskanker van patiënten die in het Radboudumc zijn behandeld, welk stadium van blaaskanker zij hadden en welk type behandeling zij kregen. We raden u aan om deze informatie te bespreken met uw (huis)arts.

Klik op een grafiek om een vergroting te bekijken.

Patiëntervaring blaaskanker

Blaaskanker is een vorm van urologische kanker.

Patiëntervaring blaaskanker urologische kanker
Meer over de patiëntervaring

Hieronder staan alleen resultaten van onze patiënten die in de NKR geregistreerd zijn. Radboudumc behandelt dus meer patiënten, lees de uitleg.

Overleving blaaskanker na 1-5 jaar

blaaskanker overleving Radboudumc Nijmegen
In de grafiek staat de absolute overleving. Het is belangrijk te beseffen dat niet alle patiënten die overlijden, aan kanker overlijden.
Meer over overleving blaaskanker

Welk stadium blaaskanker hebben patiënten?

blaaskanker stadium radboudumcMeer over het stadium van blaaskanker

Welke behandeling voor blaaskanker krijgen patiënten?

blaaskanker behandeling Radboudumc NijmegenMeer over de behandeling van blaaskanker

Toelichting

  • De grafieken betreffen de patiënten bij wie de diagnose is gesteld (en die eventueel zijn behandeld) in het Radboudumc (grafiek wordt getoond bij 20 of meer patiënten).
  • De grafieken betreffen de patiënten die zijn behandeld (en eventueel gediagnosticeerd) in het Radboudumc, exclusief de patiënten uit andere ziekenhuizen die alleen zijn doorverwezen voor radiotherapie.
  • Alle grafieken geven alleen patiënten weer die een nieuwe diagnose kanker hebben gekregen in het Radboudumc of elders en die hun eerste behandeling in het Radboudumc kregen. Er komen naar het Radboudumc ook veel patiënten in een latere fase van hun ziekte, voor een tweede of nog verdere behandeling. Deze groep patiënten komt niet voor in de gegevens.

Geef uw mening


Verzenden

Urologische kanker

Blaaskanker is een vorm van urologische kanker.