Radboudumc

print
Dikkedarmkanker

Bij dikkedarmkanker, ofwel colonkanker, is er sprake van een kwaadaardig gezwel in de dikke darm. Hier vindt u de ervaringen van patiënten met dikkedarmkanker die in het Radboudumc zijn behandeld, de overlevingscijfers, welk stadium van dikkedarmkanker zij hadden en welk type behandeling zij kregen. We raden u aan om deze informatie te bespreken met uw (huis)arts.

Klik op een grafiek om een vergroting te bekijken.

Patiëntervaring dikkedarmkanker

Dikkedarmkanker is een vorm van gastro-enterologische kanker.

patiëntervaringen gastro-enterologische kanker
Meer over de patiëntervaring

Hieronder staan alleen resultaten van onze patiënten die in de NKR geregistreerd zijn. Radboudumc behandelt dus meer patiënten, lees de uitleg.

Overleving dikkedarmkanker na 1-5 jaar

Dikkedarmkanker overleving Radboudumc Nijmegen
In de grafiek staat de absolute overleving. Het is belangrijk te beseffen dat niet alle patiënten die overlijden, aan kanker overlijden.
Meer over overleving dikkedarmkanker

Welk stadium dikkedarmkanker hebben patiënten?

Dikkedarmkanker stadium Radboudumc Nijmegen
Meer over het stadium van dikkedarmkanker

Welke behandeling voor dikkedarmkanker krijgen patiënten?

Dikkedarmkanker behandeling Radboudumc Nijmegen
Meer over de behandeling van dikkedarmkanker

Toelichting

  • De grafieken betreffen de patiënten bij wie de diagnose is gesteld (en die eventueel zijn behandeld) in het Radboudumc (grafiek wordt getoond bij 20 of meer patiënten).
  • De grafieken betreffen de patiënten die zijn behandeld (en eventueel gediagnosticeerd) in het Radboudumc, exclusief de patiënten uit andere ziekenhuizen die alleen zijn doorverwezen voor radiotherapie.
  • Alle grafieken geven alleen patiënten weer die een nieuwe diagnose kanker hebben gekregen in het Radboudumc of elders en die hun eerste behandeling in het Radboudumc kregen. Er komen naar het Radboudumc ook veel patiënten in een latere fase van hun ziekte, voor een tweede of nog verdere behandeling. Deze groep patiënten komt niet voor in de gegevens

Geef uw mening


Verzenden

Gastro-enterologische kanker

Dikkedarmkanker is een vorm van gastro-enterologische kanker.