Radboudumc

print
Endeldarmkanker

Bij endeldarmkanker, ofwel rectumkanker, is er sprake van een kwaadaardig gezwel in de endeldarm. Hier vindt u de ervaringen van patiënten met endeldarmkanker die in het Radboudumc zijn behandeld, de overlevingscijfers, welk stadium endeldarmkanker zij hadden en welk type behandeling zij kregen. We raden u aan om deze informatie te bespreken met uw (huis)arts.

Klik op een grafiek om een vergroting te bekijken.

Patiëntervaring endeldarmkanker

Endeldarmkanker is een vorm van gastro-enterologische kanker.

patiëntervaring gastro-enterologisch kanker
Meer over de patiëntervaring

Hieronder staan alleen resultaten van onze patiënten die in de NKR geregistreerd zijn. Radboudumc behandelt dus meer patiënten, lees de uitleg.

Overleving endeldarmkanker na 1-5 jaar

Endeldarmkanker overleving Radboudumc Nijmegen
In de grafiek staat de absolute overleving. Het is belangrijk te beseffen dat niet alle patiënten die overlijden, aan kanker overlijden.
Meer over overleving endeldarmkanker

Welk stadium endeldarmkanker hebben patiënten?

Endeldarmkanker stadium
Meer over het stadium van endeldarmkanker

Welke behandeling voor endeldarmkanker krijgen patiënten?

Endeldarmkanker behandeling Radboudumc NijmegenMeer over de behandeling van endeldarmkanker

Toelichting

  • De grafieken betreffen de patiënten bij wie de diagnose is gesteld (en die eventueel zijn behandeld) in het Radboudumc (grafiek wordt getoond bij 20 of meer patiënten).
  • De grafieken betreffen de patiënten die zijn behandeld (en eventueel gediagnosticeerd) in het Radboudumc, exclusief de patiënten uit andere ziekenhuizen die alleen zijn doorverwezen voor radiotherapie.
  • Alle grafieken geven alleen patiënten weer die een nieuwe diagnose kanker hebben gekregen in het Radboudumc of elders en die hun eerste behandeling in het Radboudumc kregen. Er komen naar het Radboudumc ook veel patiënten in een latere fase van hun ziekte, voor een tweede of nog verdere behandeling. Deze groep patiënten komt niet voor in de gegevens

Geef uw mening


Verzenden

Gastro-enterologische kanker

Endeldarmkanker is een vorm van gastro-enterologische kanker.