Radboudumc

print
Longrevalidatie: patiëntervaring

In 2013 heeft het Radboudumc aan patiënten gevraagd wat hun ervaringen zijn met de longrevalidatiezorg in het ziekenhuis. De vragenlijst is verstuurd naar 176 patiënten. 76 patiënten (43,2%) vulden de vragenlijst in. Wij gebruiken de resultaten om onze zorg verder te verbeteren.

Algemene waardering

  • Patiënten waarderen de longrevalidatiezorg met een 8,5.
  • 79% van de patiënten zou het Radboudumc aanbevelen aan familie en vrienden, 17% geeft aan dit waarschijnlijk te doen.
  • De patiënten waren het meest positief over de bejegening bij ontvangst, het gevoel van veiligheid en de bejegening door de longrevalidatiearts.
  • Van alle beoordeelde thema’s waren patiënten het minst positief over informatie van het longrevalidatiecentrum en de hulp en steun die ze hebben ervaren van de longrevalidatieafdeling. Bijvoorbeeld bij het hervatten van het dagelijks leven.

Waardering per thema

Hieronder ziet u de patiëntervaringen met de longrevalidatiezorg per thema.

Longrevalisatie patiëntervaring

Klik op de afbeelding voor een vergroting.

Patiënten beantwoorden vragen over verschillende thema’s in de zorg. Zo wordt bijvoorbeeld gevraagd of patiënten vonden dat de medewerkers bij de ontvangst op de longrevalidatieafdeling, de patiënt serieus nemen? Dit is één van de vragen die valt onder het thema bejegening bij ontvangst. De antwoorden op de verschillende vragen per thema vormen gezamenlijk de totale beoordeling van een thema. De beoordeling per thema wordt weergegeven in drie categorieën: positieve, neutrale en minst positieve ervaringen.

Hier leest u hoe patiënten de verschillende thema’s van de longrevalidatiezorg beoordelen.

Geef uw mening


Verzenden