Radboudumc

print
Melanoom

Een melanoom ontstaat uit de pigmentcellen in de huid, de melanocyten. Meestal zat er op die plaats al een moedervlek. Maar soms ontstaat een melanoom ook uit pigmentcellen in een volstrekt gave huid. Een melanoom groeit door in de diepere lagen van de huid.

Hier vindt u de ervaringen van patiënten met melanoom die in het Radboudumc zijn behandeld, de overlevingscijfers, welk stadium van melanoom zij hadden en welk type behandeling zij kregen. Wij raden u aan om deze informatie te bespreken met uw (huis)arts. Klik op de grafiek om een vergroting te bekijken. 

Patiëntervaring melanoom

Melanoom is een vorm van huidkanker.

patiëntervaring huidkanker
Meer over de patiëntervaring

Hieronder staan alleen resultaten van onze patiënten die in de NKR geregistreerd zijn. Radboudumc behandelt dus meer patiënten, lees de uitleg.

Overleving melanoom na 1-5 jaar

melanoom_overleving_patienten_Radboudumc_Nijmegen
In de grafiek staat de absolute overleving. Het is belangrijk te beseffen dat niet alle patiënten die overlijden, aan kanker overlijden.
Meer over de overleving melanoom

Welk stadium melanoom hebben patiënten?

melanoom_stadium_patienten_Radboudumc_Nijmegen_2
Meer over het stadium melanoom

Welke behandeling voor melanoom krijgen patiënten?

melanoom_behandeling_patienten_Radboudumc_Nijmegen_2
Meer over de behandeling van melanoom

Toelichting

  • De grafieken betreffen de patiënten bij wie de diagnose is gesteld (en die eventueel zijn behandeld) in het Radboudumc (grafiek wordt getoond bij 20 of meer patiënten).
  • De grafieken betreffen de patiënten die zijn behandeld (en eventueel gediagnosticeerd) in het Radboudumc, exclusief de patiënten uit andere ziekenhuizen die alleen zijn doorverwezen voor radiotherapie.
  • Alle grafieken geven alleen patiënten weer die een nieuwe diagnose kanker hebben gekregen in het Radboudumc of elders en die hun eerste behandeling in het Radboudumc kregen. Er komen naar het Radboudumc ook veel patiënten in een latere fase van hun ziekte, voor een tweede of nog verdere behandeling. Deze groep patiënten komt niet voor in de gegevens.

Geef uw mening


Verzenden

Huidkanker

Melanoom is een vorm van huidkanker.