Radboudumc

print
Nierkanker

De meest voorkomende niertumor bij volwassenen is het niercelcarcinoom. Deze tumor ontstaat in de nierbuisjes, die deel uitmaken van de filtertjes (nefronen) in de nier. Soms ontstaat een niertumor in het urotheel van de nier. Dit heet dan urotheelcelcarcinoom. Hier vindt u de ervaringen van patiënten met nierkanker die in het Radboudumc zijn behandeld, de overlevingscijfers, welk stadium van nierkanker zij hadden en welk type behandeling zij kregen. We raden u aan om deze informatie te bespreken met uw (huis)arts.

Klik op een grafiek om een vergroting te bekijken.

Patiëntervaring nierkanker

Nierkanker is een vorm van urologische kanker.

Patiëntervaring nierkanker urologische kankerMeer over de patiëntervaring

Hieronder staan alleen resultaten van onze patiënten die in de NKR geregistreerd zijn. Radboudumc behandelt dus meer patiënten, lees de uitleg.

Overleving nierkanker na 1-5 jaar

nierkanker overleving Radboudumc Nijmegen
In de grafiek staat de absolute overleving. Het is belangrijk te beseffen dat niet alle patiënten die overlijden, aan kanker overlijden.
Meer over overleving nierkanker

Welk stadium nierkanker hebben patiënten?

nierkanker stadium radboudumcMeer over het stadium van nierkanker

Welke behandeling voor nierkanker krijgen patiënten?

nierkanker behandeling Radboudumc NijmegenMeer over de behandeling van nierkanker

Toelichting

  • De grafieken betreffen de patiënten bij wie de diagnose is gesteld (en die eventueel zijn behandeld) in het Radboudumc (grafiek wordt getoond bij 20 of meer patiënten).
  • De grafieken betreffen de patiënten die zijn behandeld (en eventueel gediagnosticeerd) in het Radboudumc, exclusief de patiënten uit andere ziekenhuizen die alleen zijn doorverwezen voor radiotherapie.
  • Alle grafieken geven alleen patiënten weer die een nieuwe diagnose kanker hebben gekregen in het Radboudumc of elders en die hun eerste behandeling in het Radboudumc kregen. Er komen naar het Radboudumc ook veel patiënten in een latere fase van hun ziekte, voor een tweede of nog verdere behandeling. Deze groep patiënten komt niet voor in de gegevens.

Geef uw mening


Verzenden

Urologische kanker

Nierkanker is een vorm van urologische kanker.