Radboudumc

print
Kanker

Op deze pagina vindt u de resultaten van onze zorg voor patiënten met kanker. Daarnaast tonen we resultaten per ziektebeeld, dus per kankersoort. Het is echter niet mogelijk om de resultaten van álle vormen van kanker weer te geven. Er zijn namelijk heel veel verschillende vormen van kanker, waarvan het grootste deel zeldzaam is. We kunnen alleen de gegevens geven voor die vormen van kanker waar de groepen patiënten voldoende groot zijn. 

Toelichting op de gegevens

De gegevens zijn van het Radboud Universitair Centrum voor Oncologie (RUCO). Dit is een samenwerkingsverband van alle afdelingen van het Radboudumc betrokken bij de zorg voor mensen met kanker. Hier komen veel patiënten met kanker voor onderzoek, diagnose en hun eerste behandeling. Daarnaast komen er patiënten die voor speciale behandeling vanuit andere ziekenhuizen worden doorverwezen naar het Radboudumc, dus vaak later in hun ziekteproces.

Alle grafieken geven alleen patiënten weer die een nieuwe diagnose kanker kregen in het Radboudumc of elders en die hun eerste behandeling bij ons kregen. Dus bijvoorbeeld niet patiënten die eerst elders behandeld zijn. Waarom deze selectie? Daardoor kunnen we patiënten die hun diagnose kanker hebben gekregen de meest relevante informatie geven.

Er worden ook patiënten doorverwezen naar het Radboudumc voor een tweede, verdere of speciale behandeling. Gegevens van deze patiënten hebben we niet meegenomen, want het is een grote en zeer diverse groep patiënten. Dat maakt het geven van algemene informatie niet goed mogelijk. 

Drie soorten gegevens

Over onze zorg voor patiënten met kanker vindt u op deze pagina’s drie soorten gegevens:

  • de patiëntervaringen
  • de duur van de verschillende onderdelen van het ziektetraject van patiënten in het Radboudumc
  • de uitkomsten van onze behandelingen

Herkomst van de gegevens

Onze gegevens over de ervaringen van patiënten in het Radboudumc zijn verzameld met een zogeheten Consumer Quality index vragenlijst voor patiënten met kanker. De vragenlijst is ontwikkeld door de Nederlandse Federatie van Kankerpatiëntenorganisaties, Centrum Klantervaring Zorg, Achmea en het NIVEL. De gegevens over de uitkomsten van de behandeling zijn afkomstig van de Nederlandse Kankerregistratie, beheerd door IKNL (Integraal Kankercentrum Nederland). Dit garandeert onafhankelijkheid en deskundigheid. Om inzicht te geven in de duur van diagnostiek en behandeling zijn door IQ Healthcare de relevante data uit de dossiers van patiënten verzameld.

Totaalcijfers

Geef uw mening


Verzenden