Radboudumc

print
Kanker: patiëntervaring

Het Radboudumc wil inzicht geven in de kwaliteit van zorg bij kanker (oncologische zorg). In 2015 hebben wij aan patiënten met kanker gevraagd wat hun ervaringen zijn met de zorg bij kanker  in het Radboudumc. Wij gebruiken deze resultaten om onze zorg verder te verbeteren. De vragenlijst is verstuurd naar 893 patiënten. 384 patiënten (43%) vulden de vragenlijst in. Hieronder ziet u eerst de belangrijkste resultaten samengevat. Daarna krijgt u een uitgebreider beeld van de algemene waardering en de waardering per thema.

  • Patiënten met kanker waarderen de zorg met een 8,6 
  • 60% van de patiënten zou het Radboudumc zeer waarschijnlijk aanbevelen bij andere patiënten met kanker. 8% zou dit niet doen en 32% van de patiënten is neutraal.
  • De patiënten waren het meest positief over het serieus nemen van klachten, pijnklachten en bejegening zorgverleners.
  • Van alle beoordeelde thema’s waren patiënten het minst positief over de persoonlijke aandacht en de begeleiding en ondersteuning.

Algemene waardering

Hieronder ziet u de algemene beoordeling van onze zorg door patiënten met kanker.

Patiëntervaringen kanker - algemene waarderingKlik op de afbeelding voor een vergroting.

Waardering per thema

Hieronder ziet u per thema de ervaringen van patiënten met kanker

Patiëntervaring kanker thema's Radboudumc NijmegenKlik op de afbeelding voor een vergroting.

Patiënten beantwoorden vragen over verschillende thema’s in de zorg. Zo wordt bijvoorbeeld gevraagd of de arts u de ruimte gaf om mee te beslissen over de behandeling of operatie. Dit is één van de vragen die valt onder het thema shared decision making. De antwoorden op de verschillende vragen per thema vormen gezamenlijk de totale beoordeling van een thema. De beoordeling per thema wordt weergegeven in drie categorieën: positieve, neutrale en minst positieve ervaringen.

Lees de patiëntenbeoordeling van de verschillende thema’s van de zorg bij kanker.