Radboudumc

print
Plaveiselcelcarcinoom

Plaveiselcelcarcinoom is een vorm van huidkanker die vooral voorkomt bij mensen van 60 jaar en ouder. Toch kunnen ook jongere mensen het krijgen. Ongeveer 15% van alle huidtumoren is een plaveiselcelcarcinoom.

Hier vindt u de ervaringen van patiënten met plaveilselcelcarcinoom die in het Radboudumc zijn behandeld, de overlevingscijfers, welk stadium van plaveilselcelcarcinoom zij hadden en welk type behandeling zij kregen. Wij raden u aan om deze informatie te bespreken met uw (huis)arts. Klik op een grafiek om een vergroting te bekijken. 

Patiëntervaring plaveiselcelcarcinoom

Plaveiselcelcarcinoom is een vorm van huidkanker.

patiëntervaring huidkanker
Meer over de patiëntervaring

Hieronder staan alleen resultaten van onze patiënten die in de NKR geregistreerd zijn. Radboudumc behandelt dus meer patiënten, lees de uitleg.

Overleving plaveiselcelcarcinoom na 1-5 jaar

Plaveiselcelcarcinoom_overleving_patienten_Radboudumc_Nijmegen
In de grafiek staat de absolute overleving. Het is belangrijk te beseffen dat niet alle patiënten die overlijden, aan kanker overlijden.
Meer over de overleving plaveiselcelcarcinoom

Welk stadium plaveiselcelcarcinoom hebben patiënten?

Plaveiselcelcarcinoom_stadiumverdeling_patienten_Radboudumc_Nijmegen_2
Meer over het stadium plaveiselcelcarcinoom

Welke behandeling voor plaveiselcelcarcinoom krijgen patiënten?

Plaveiselcelcarcinoom_behandeling_patienten_Radboudumc_Nijmegen_2
Meer over de behandeling van plaveiselcelcarcinoom

Toelichting

  • De grafieken betreffen de patiënten bij wie de diagnose is gesteld (en die eventueel zijn behandeld) in het Radboudumc (grafiek wordt getoond bij 20 of meer patiënten).
  • De grafieken betreffen de patiënten die zijn behandeld (en eventueel gediagnosticeerd) in het Radboudumc, exclusief de patiënten uit andere ziekenhuizen die alleen zijn doorverwezen voor radiotherapie.
  • Alle grafieken geven alleen patiënten weer die een nieuwe diagnose kanker hebben gekregen in het Radboudumc of elders en die hun eerste behandeling in het Radboudumc kregen. Er komen naar het Radboudumc ook veel patiënten in een latere fase van hun ziekte, voor een tweede of nog verdere behandeling. Deze groep patiënten komt niet voor in de gegevens.

Geef uw mening


Verzenden

Huidkanker

Plaveiselcelcarcinoom is een vorm van huidkanker.