Radboudumc

print
Prostaatkanker

Bij prostaatkanker is er een ongeremde groei van de klierbuisjescellen van de prostaat. Daardoor ontstaat een kwaadaardige verandering in het prostaatweefsel. Hier vindt u de ervaringen van patiënten met prostaatkanker die in het Radboudumc zijn behandeld, de overlevingscijfers, welk stadium van prostaatkanker zij hadden en welk type behandeling zij kregen. We raden u aan om deze informatie te bespreken met uw (huis)arts.

Klik op een grafiek om een vergroting te bekijken.

Patiëntervaring prostaatkanker

Prostaatkanker is een vorm van urologische kanker.

Patiëntervaringen prostaatkanker
Meer over de patiëntervaring

Hieronder staan alleen resultaten van onze patiënten die in de NKR geregistreerd zijn. Radboudumc behandelt dus meer patiënten, lees de uitleg

Overleving prostaatkanker na 1-5 jaar

Prostaatkanker overleving
In de grafiek staat de absolute overleving. Het is belangrijk te beseffen dat niet alle patiënten die overlijden, aan kanker overlijden.
Meer over overleving prostaatkanker

Welk stadium prostaatkanker hebben patiënten?

Prostaatkanker stadium 2Meer over het stadium van prostaatkanker

Welke behandeling voor prostaatkanker krijgen patiënten?

Prostaatkanker behandeling 2Meer over de behandeling van prostaatkanker

Toelichting

  • De grafieken betreffen de patiënten bij wie de diagnose is gesteld (en die eventueel zijn behandeld) in het Radboudumc (grafiek wordt getoond bij 20 of meer patiënten).
  • De grafieken betreffen de patiënten die zijn behandeld (en eventueel gediagnosticeerd) in het Radboudumc, exclusief de patiënten uit andere ziekenhuizen die alleen zijn doorverwezen voor radiotherapie.
  • Alle grafieken geven alleen patiënten weer die een nieuwe diagnose kanker hebben gekregen in het Radboudumc of elders en die hun eerste behandeling in het Radboudumc kregen. Er komen naar het Radboudumc ook veel patiënten in een latere fase van hun ziekte, voor een tweede of nog verdere behandeling. Deze groep patiënten komt niet voor in de gegevens.

Onze zorg is beoordeeld met ‘een groen vinkje’ in
Patiëntenwijzer Prostaatkankerzorg  


Geef uw mening


Verzenden

Urologische kanker

Prostaatkanker is een vorm van urologische kanker.