Radboudumc

print
Reumazorg: patiëntervaring

In 2013 heeft het Radboudumc aan patiënten gevraagd wat hun ervaringen zijn met de reumazorg in het ziekenhuis. De vragenlijst is verstuurd naar 247 patiënten. 120 patiënten (48,6%) vulden de vragenlijst in. Wij gebruiken de resultaten om onze zorg verder te verbeteren.

Algemene waardering

  • Patiënten waarderen de reumazorg met een 8,0.
  • De patiënten waren het meest positief over de bejegening van de reumatoloog en de bejegening van de gespecialiseerd verpleegkundige.
  • Van alle beoordeelde thema’s waren patiënten het minst positief over de deskundigheid van de gespecialiseerd verpleegkundige en de samenwerking en afstemming binnen de zorg.

Waardering per thema

Hieronder ziet u de patiëntervaringen met de reumazorg per thema.

Patiëntervaring reumazorg

Klik op de afbeelding voor een vergroting.

Patiënten beantwoorden vragen over verschillende thema’s in de zorg. Zo wordt bijvoorbeeld gevraagd of patiënten vonden dat zij de gelegenheid krijgen om vragen te stellen . Dit is één van de vragen die valt onder het thema Bejegening door reumatoloog. De antwoorden op de verschillende vragen per thema vormen gezamenlijk de totale beoordeling van een thema. De beoordeling per thema wordt weergegeven in drie categorieën: positieve, neutrale en minst positieve ervaringen.

Hier leest u hoe patiënten de verschillende thema’s van de reumazorg beoordelen.

Geef uw mening


Verzenden