Radboudumc

print
Slokdarmkanker

Bij slokdarmkanker, ofwel oesofaguscarcinoom, is er sprake van een kwaadaardig gezwel in de slokdarm. Hier vindt u de ervaringen van patiënten met slokdarmkanker die in het Radboudumc zijn behandeld, de overlevingscijfers, welk stadium van slokdarmkanker zij hadden en welk type behandeling zij kregen. We raden u aan om deze informatie te bespreken met uw (huis)arts.

Klik op een grafiek om een vergroting te bekijken.

Patiëntervaring slokdarmkanker

Slokdarmkanker is een vorm van gastro-enterologische kanker.

patiëntervaring gastro-enterologische kanker
Meer over de patiëntervaring


Hieronder staan alleen resultaten van onze patiënten die in de NKR geregistreerd zijn. Radboudumc behandelt dus meer patiënten, lees de uitleg.

Overleving slokdarmkanker na 1-5 jaar

Slokdarmkanker overleving Radboudumc Nijmegen
In de grafiek staat de absolute overleving. Het is belangrijk te beseffen dat niet alle patiënten die overlijden, aan kanker overlijden.
Meer over overleving slokdarmkanker

Welk stadium slokdarmkanker hebben patiënten?

Slokdarmkanker stadium Radboudumc NijmegenMeer over het stadium van slokdarmkanker

Welke behandeling voor slokdarmkanker krijgen patiënten?

Slokdarmkanker behandeling Radboudumc Nijmegen
Meer over de behandeling van slokdarmkanker

Toelichting

  • De grafieken betreffen de patiënten bij wie de diagnose is gesteld (en die eventueel zijn behandeld) in het Radboudumc (grafiek wordt getoond bij 20 of meer patiënten).
  • De grafieken betreffen de patiënten die zijn behandeld (en eventueel gediagnosticeerd) in het Radboudumc, exclusief de patiënten uit andere ziekenhuizen die alleen zijn doorverwezen voor radiotherapie.
  • Alle grafieken geven alleen patiënten weer die een nieuwe diagnose kanker hebben gekregen in het Radboudumc of elders en die hun eerste behandeling in het Radboudumc kregen. Er komen naar het Radboudumc ook veel patiënten in een latere fase van hun ziekte, voor een tweede of nog verdere behandeling. Deze groep patiënten komt niet voor in de gegevens

Geef uw mening


Verzenden

Gastro-enterologische kanker

Slokdarmkanker is een vorm van gastro-enterologische kanker.