Radboudumc

print
Zaadbalkanker

Bij zaadbalkanker (testiskanker) ontstaat kanker in de cellen die het zaad aanmaken, de zogeheten kiemcellen. Zaadbalkanker komt niet zo veel vaak voor: ongeveer 750 mannen per jaar krijgen zaadbalkanker. Het zijn vooral jongere mannen tussen de vijftien en veertig jaar die deze ziekte krijgen. Onder jonge mannen is het dan ook de meest voorkomende vorm van kanker. Hier vindt u de ervaringen van patiënten met zaadbalkanker die in het Radboudumc zijn behandeld, de overlevingscijfers, welk stadium van zaadbalkanker zij hadden en welk type behandeling zij kregen. We raden u aan om deze informatie te bespreken met uw (huis)arts. Klik op een grafiek om een vergroting te bekijken.

Patiëntervaring zaadbalkanker

Zaadbalkanker is een vorm van urologische kanker.

Patiëntervaring zaadbalkanker urologische kankerMeer over de patiëntervaring

Hieronder staan alleen resultaten van onze patiënten die in de NKR geregistreerd zijn. Radboudumc behandelt dus meer patiënten, lees de uitleg.

Overleving zaadbalkanker na 1-5 jaar

zaadbalkanker overleving Radboudumc Nijmegen
In de grafiek staat de absolute overleving. Het is belangrijk te beseffen dat niet alle patiënten die overlijden, aan kanker overlijden.
Meer over overleving zaadbalkanker

Welk stadium zaadbalkanker hebben patiënten?

zaadbalkanker stadium radboudumcMeer over het stadium van zaadbalkanker

Welke behandeling voor zaadbalkanker krijgen patiënten?

zaadbalkanker behandeling Radboudumc NijmegenMeer over de behandeling van zaadbalkanker

Toelichting

  • De grafieken betreffen de patiënten bij wie de diagnose is gesteld (en die eventueel zijn behandeld) in het Radboudumc (grafiek wordt getoond bij 20 of meer patiënten).
  • De grafieken betreffen de patiënten die zijn behandeld (en eventueel gediagnosticeerd) in het Radboudumc, exclusief de patiënten uit andere ziekenhuizen die alleen zijn doorverwezen voor radiotherapie.
  • Alle grafieken geven alleen patiënten weer die een nieuwe diagnose kanker hebben gekregen in het Radboudumc of elders en die hun eerste behandeling in het Radboudumc kregen. Er komen naar het Radboudumc ook veel patiënten in een latere fase van hun ziekte, voor een tweede of nog verdere behandeling. Deze groep patiënten komt niet voor in de gegevens.

Geef uw mening


Verzenden

Urologische kanker

Zaadbalkanker is een vorm van urologische kanker.