Radboudumc

print
Wachttijden

U wilt een afspraak maken voor een bezoek aan een polikliniek, een behandeling of een onderzoek. Dan duurt het vaak even voordat u terecht kunt. Het Radboudumc informeert u graag over de actuele wachttijden.

Verschil toegangstijd polikliniek en wachttijd behandeling

De toegangstijd polikliniek is de wachttijd in weken voordat u een eerste bezoek aan de polikliniek kunt brengen. De wachttijd behandeling is de wachttijd in weken vanaf het moment dat uw behandelende specialist u een indicatie geeft voor een medische behandeling tot het moment van opname/operatie.lees verder

Wachttijden zijn indicatie

De wachttijden zijn altijd een indicatie. Soms duurt het wat langer, bijvoorbeeld als u graag door een bepaalde specialist gezien wilt worden. Maar u kunt ook sneller aan de beurt zijn. Bijvoorbeeld als de arts vindt dat u sneller geholpen moet worden. U kunt daarom geen rechten ontlenen aan de informatie over de wachttijden. Bij spoedgevallen gelden de wachttijden niet. Hebt u direct zorg nodig, dan wordt u meteen geholpen.

Wachttijden zijn actueel

De informatie over wachttijden wordt maandelijks vernieuwd. U vindt dus altijd een indicatie van de actuele wachttijden.