Afdelingen Anesthesiologie Pijn en Palliatieve Geneeskunde

Over de afdeling Anesthesiologie, Pijn en Palliatieve Geneeskunde

De afdeling Anesthesiologie, Pijn en Palliatieve Geneeskunde houdt zich bezig met zorg voor, tijdens en na operaties.

lees meer

Over de afdeling Anesthesiologie, Pijn en Palliatieve Geneeskunde

De afdeling Anesthesiologie, Pijn en Palliatieve Geneeskunde houdt zich bezig met zorg voor, tijdens en na operaties. Daarnaast behandelen onze pijnconsulenten patiënten met chronische pijn en ondersteunen en adviseren de palliatieve artsen patiënten met een ongeneeslijke ziekte. Ook verzorgen wij de eerste opvang van acuut ernstige zieke patiënten, bijvoorbeeld na een ernstig ongeluk.

Contact Afdeling

Afdeling Anesthesiologie, Pijn en Palliatieve Geneeskunde

(024) 365 57 55


De anesthesioloog

Veel behandelingen of onderzoeken worden gedaan met een vorm van anesthesie (ook bekend als narcose of een verdoving). Dit gebeurt onder leiding van de anesthesioloog. Deze arts zorgt er onder andere voor dat u tijdens de operatie veilig narcose krijgt en daarna zo min mogelijk pijn ervaart.

Behandelingen Anesthesiologie, Pijn en Palliatieve Geneeskunde

U kunt bij ons terecht voor de volgende behandelingen.

lees meer

Onze aandachtsgebieden


Kinder­anesthesiologie

Kinderanesthesie is een subspecialisatie van de algemene anesthesiologie die zich richt op anesthesie bij kinderen tot 18 jaar.

lees meer

Pijncentrum

De zorg in het Multidisciplinair Pijncentrum richt zich op de multidimensionele diagnostiek en behandeling van pijnklachten. Het Multidisciplinair Pijncentrum bestaat uit een polikliniek en een dagbehandeling.

lees meer

Palliatieve Zorg

Ondersteunende zorg en palliatieve zorg is gericht op het verbeteren van de kwaliteit van leven van mensen die ongeneeslijk ziek zijn. Er kan nog veel worden gedaan om deze periode van leven zo goed mogelijk te laten verlopen.

lees meer

Mobiel Medisch Team

Het Radboudumc heeft een Mobiel Medisch Team (MMT). Dit wordt ingezet wanneer er snel specialistische zorg nodig is na het bellen van een ambulance. De afdeling Anesthesiologie heeft een belangrijke rol bij het MMT.

lees meer

Mobiel Medisch Team

Het Radboudumc heeft een Mobiel Medisch Team (MMT). Dit wordt ingezet wanneer er snel specialistische zorg nodig is na het bellen van een ambulance. Het Mobiel Medisch Team en ambulanceverpleegkundigen werken dan samen om de beste zorg aan de patiënt te verlenen.

De afdeling Anesthesiologie heeft een belangrijke rol bij het MMT. Omdat anesthesiologen dagelijks bezig zijn met het stabiel houden van vitale lichaamsfuncties (tijdens operaties), pijnbestrijding en reanimaties, zijn zij bij uitstek geschikt voor het werk bij het MMT. Een groot deel van de MMT-artsen is ook werkzaam bij onze afdeling. Zo brengen ze hun ziekenhuis-expertise ook buiten de ziekenhuismuren.

Meer over het MMT

Kinderpijn­centrum

In ons kinderpijncentrum richten wij ons op het behandelen en op de gevolgen van pijn bij kinderen.

lees meer

Cardio­anesthesiologie

Cardioanesthesie is een subspecialisatie van de anesthesiologie die zich richt op ingrepen bij het specialisme cardio-thoracale chirurgie.

lees meer

Onze mensen


Werken bij afdeling Anesthesiologie, Pijn en Palliatieve Geneeskunde

  • Ben je benieuwd hoe het is om als anesthesiemedewerker in het Radboudumc te werken? lees meer


Wetenschap­pelijk onderzoek

Onze afdeling houdt zich bezig met wetenschappelijk onderzoek. over ons onderzoek (in English)
  • Snel naar