Afdeling Anesthesiologie, Pijn en Palliatieve Geneeskunde


Over de afdeling Anesthesiologie, Pijn en Palliatieve Geneeskunde

De afdeling Anesthesiologie, Pijn en Palliatieve Geneeskunde houdt zich bezig met zorg voor, tijdens en na operaties.

lees meer

Over de afdeling Anesthesiologie, Pijn en Palliatieve Geneeskunde

De afdeling Anesthesiologie, Pijn en Palliatieve Geneeskunde houdt zich bezig met zorg voor, tijdens en na operaties. Daarnaast behandelen onze pijnconsulenten patiënten met chronische pijn en ondersteunen en adviseren de palliatieve artsen patiënten met een ongeneeslijke ziekte. Ook verzorgen wij de eerste opvang van acuut ernstige zieke patiënten, bijvoorbeeld na een ernstig ongeluk.

Contact


Afdeling Anesthesiologie, Pijn en Palliatieve Geneeskunde

stel een vraag

De anesthesioloog

Veel behandelingen of onderzoeken worden gedaan met een vorm van anesthesie (ook bekend als narcose of een verdoving). Dit gebeurt onder leiding van de anesthesioloog. Deze arts zorgt er onder andere voor dat u tijdens de operatie veilig narcose krijgt en daarna zo min mogelijk pijn ervaart.

Onze aandachtsgebieden


Pijncentrum

De zorg in het Multidisciplinair Pijncentrum richt zich op de multidimensionele diagnostiek en behandeling van pijnklachten. Het Multidisciplinair Pijncentrum bestaat uit een polikliniek en een dagbehandeling.

lees meer

Mobiel Medisch Team

Het Radboudumc heeft een Mobiel Medisch Team (MMT). Dit wordt ingezet wanneer er snel specialistische zorg nodig is na het bellen van een ambulance. De afdeling Anesthesiologie heeft een belangrijke rol bij het MMT.

lees meer

Mobiel Medisch Team

Het Radboudumc heeft een Mobiel Medisch Team (MMT). Dit wordt ingezet wanneer er snel specialistische zorg nodig is na het bellen van een ambulance. Het Mobiel Medisch Team en ambulanceverpleegkundigen werken dan samen om de beste zorg aan de patiënt te verlenen.

De afdeling Anesthesiologie heeft een belangrijke rol bij het MMT. Omdat anesthesiologen dagelijks bezig zijn met het stabiel houden van vitale lichaamsfuncties (tijdens operaties), pijnbestrijding en reanimaties, zijn zij bij uitstek geschikt voor het werk bij het MMT. Een groot deel van de MMT-artsen is ook werkzaam bij onze afdeling. Zo brengen ze hun ziekenhuis-expertise ook buiten de ziekenhuismuren.

Meer over het MMT

Onze mensen

inloggen