De zorg in het Multidisciplinair Pijncentrum richt zich op de multidimensionele diagnostiek en behandeling van pijnklachten. Het Multidisciplinair Pijncentrum bestaat uit een polikliniek en een dagbehandeling.

Pijn, wat is dat?

We ervaren pijn als heel erg vervelend, maar pijn is wel heel belangrijk voor ons lichaam. Het pijnsignaal beschermt ons. Het is een teken aan ons brein dat er ergens in ons lichaam gevaar dreigt. lees meer over pijn

Contact

Pijncentrum

(024) 685 95 66
contact

Pijnbeleid en pijnbehandeling


Pijn na een operatie

Postoperatieve pijn is een vorm van acute pijn na een operatie. De oorzaak van acute pijn is weefselbeschadiging.

lees meer

Behandelingen Pijncentrum

U kunt bij ons terecht voor de volgende behandelingen.

lees meer

Onderzoek QST meting

Een QST meting is een meting van de gevoelsdrempels door het toedienen van prikkels via de huid.

lees meer

Onze onderdelen


Polikliniek Pijnbehandeling op Dekkerswald

De Polikliniek Pijnbehandeling onderzoekt en behandelt patiënten met langdurige pijnklachten. naar de polikliniek

Kinderpijn­centrum

In ons kinderpijncentrum richten wij ons op het behandelen en op de gevolgen van pijn bij kinderen.

lees meer

Dagbehandeling

Op de dagbehandeling van het pijncentrum behandelen wij patiënten met een team van verschillende specialisten. Alle behandelingen van een zenuwblokkade tot neuromodulatie en epiduroscopie worden hier uitgevoerd.

Onze werkwijze


Multidisciplinair Team

In het pijncentrum beoordelen en behandelen we patiënten multidisciplinair met een team dat bestaat uit specialisten van verschillende afdelingen.

lees meer

Multidisciplinair Team

In het pijncentrum beoordelen en behandelen we patiënten multidisciplinair met een team dat bestaat uit :

 • anesthesiologen,
 • fysiotherapeuten,
 • klinisch psychologen,
 • gespecialiseerde verpleegkundigen,
 • een neurochirurg.

Daarnaast bestaat de mogelijkheid om diverse andere specialisten bij het diagnostisch proces te betrekken. Bijvoorbeeld een neuroloog, orthopeed of psychiater.


Kanker

Voor patiënten met pijn bij kanker werken we nauw samen met Palliatieve Geneeskunde en de afdelingen Radiotherapie en Medische Oncologie.

Stage

Benieuwd wat we doen binnen het pijnbehandelcentrum en de palliatieve zorg? Leer ons kennen in een stage.

 • Werk je nog niet bij het Radboudumc en wil je stage lopen op onze afdeling?

  lees meer


  Externe stage

  Acute pijn service

  Kennismaken met taken, verantwoordelijkheden en werkzaamheden in de kliniek van een pijnconsulent van de Acute Pijn Service.

  Beschrijving stage
  Meelopen met een pijnconsulent van de Acute Pijn Service op de dagelijkse ronde in de kliniek, gedurende een ochtend van 8.00-13.00 uur. Hiervoor vragen wij een vergoeding van € 200,-.

  Chronische pijnpoli

  Kennismaken met taken, verantwoordelijkheden en werkzaamheden van een pijnconsulent op de chronische pijnpolikliniek.

  Beschrijving stage
  Meelopen met een pijnconsulent op de chronische pijnpolikliniek tijdens de multidisciplinaire carousselpoli en bespreking. Hiervoor vragen wij een vergoeding van € 100,-.

  Palliatief Consultteam Radboudumc

  Kennismaken met taken, verantwoordelijkheden en werkzaamheden in de kliniek van een medewerker van het Palliatief Consultteam.

  Beschrijving stage
  Meelopen met een medewerker van het Palliatief Consultteam op de dagelijkse ronde in de kliniek, gedurende een ochtend van 8.00-13.00 uur. Hiervoor vragen wij een vergoeding van € 200,-.

  Aanmelden

  Wil je stage bij ons komen lopen? Vul dan het stageformulier in.

 • Interne, korte klinische stage

  Acute pijn service

  Kennismaken met taken, verantwoordelijkheden en werkzaamheden in de kliniek van een pijnconsulent van de Acute Pijn Service.

  Beschrijving stage
  Meekijken met een pijnconsulent van de Acute Pijn Service op de dagelijkse ronde in de kliniek, gedurende een ochtend van 8.00-13.00 uur.

  Chronische pijnpoli

  Meekijken met  taken, verantwoordelijkheden en werkzaamheden van een pijnconsulent op de chronische pijnpolikliniek.

  Beschrijving stage
  Meekijken met een pijnconsulent op de chronische pijnpolikliniek tijdens de multidisciplinaire carrouselpoli en bespreking.

  Palliatief Consultteam Radboudumc

  Kennismaken met taken, verantwoordelijkheden en werkzaamheden in de kliniek van een medewerker van het Palliatief Consultteam.

  Beschrijving stage
  Meekijken met een zorgprofessional van het Palliatief Consultteam op de dagelijkse ronde in de kliniek, gedurende een ochtend van 8.00-13.00 uur.  

  Aanmelden

  Wil je stage bij ons lopen? Vul dan het stageformulier in.

 • Interne, langere stage

  Werkt u bij het Radboudumc en bent u geïnteresseerd in een langer durende stage op onze afdeling? Afhankelijk van de doelen van de stage of scholing kunt u kiezen uit een aantal mogelijkheden. Geef uw wensen door via de mail: PostbusAnesOnderzoek@anes.umcn.nl, dan nemen wij contact met u op.

 • Stageformulier

  Wil je stage bij ons komen lopen? Vul dan het formulier in. Alle aanvragen worden individueel beoordeeld.

Overige informatie chronische pijn

Externe links met meer informatie en een video over chronische bekkenpijn.

lees meer

Overige informatie chronische pijn

Mijn positieve gezondheid
Positieve Gezondheid is een manier om breder naar gezondheid te kijken. Kun je je bijvoorbeeld voldoende redden? Voel je je gelukkig of misschien juist eenzaam? En is er misschien medische zorg nodig of steun uit je omgeving? Het gaat erom dat jij je gezond en energiek voelt, op de manier die bij jou past.
      
Samenwerkingsverband Pijnpatiënten naar één stem           
Dit samenwerkingsverband is er voor alle patiëntenorganisaties die te maken hebben met chronische pijnpatiënten, ongeacht de aandoening. Op deze website staat veel uitleg over chronische pijn, verhalen van ervaringsdeskundigen, tips en tools om er mee om te gaan. Er bestaat de mogelijkheid om een (online) cursus te volgen over dit onderwerp.
 
Voorlichtingsfilmpje chronische pijn 
   
Hier vind je een kort Nederlandstalig filmpje van 6 minuten met duidelijke uitleg over chronische pijn. Dit kan ook heel handig zijn als u mensen uit uw omgeving wilt uitleggen wat er aan de hand is.
 
Change Pain tools                                                 
Samen succesvol zijn in ernstige chronische pijnbestrijding, daar staat CHANGE PAIN voor. Hun doel is om uw behoeften te begrijpen om zo oplossingen voor pijnbehandeling te ontwikkelen en te verbeteren. Dat doen ze door artsen te trainen en goed voor te lichten over pijnmedicijnen en pijnbehandeling. En door communicatiemiddelen te ontwikkelen voor u, waarmee u uw pijnbeleving eenvoudig met uw arts bespreekbaar maakt. Denk aan: pijnapp, pijndagboek, pijntoolkit en adviesflyers.

Pijn.nl
Op deze website kunt u informatie vinden over (chronische) pijn, de oorzaak van pijn en wat er aan pijn te doen is.

Filmpje over chronische bekkenpijn

Eén op de vijf vrouwen heeft chronische pijn in de bekkenbodem. De oorzaak van deze klachten kan zeer divers zijn, zoals overactieve bekkenbodem, triggerpoints,  bekkenbodemmatje, zenuwschade, endometriose, verzakking of litteken na bevalling. Vijf vrouwen vertellen hun verhaal.


 

Onze mensen