

Over de afdeling Eerstelijnsgeneeskunde
De afdeling Eerstelijnsgeneeskunde maakt de verbinding tussen de basiszorg en de academische kerntaken in de eerste en tweede lijn.
lees meerOver de afdeling Eerstelijnsgeneeskunde
De afdeling Eerstelijnsgeneeskunde maakt de verbinding tussen de basiszorg en de academische kerntaken in de eerste en tweede lijn. De nadruk ligt daarbij op het welzijn van de patiënt, genereren en verspreiden van kennis over medische vraagstukken uit de praktijk en aantoonbare en excellente kwaliteit.Onze missie
Wij streven naar goede, toegankelijke zorg, dichtbij huis en doelmatig: ‘A significant impact on health - personalized healthcare in context’.Harry van Goor, afdelingshoofd a.i. en Robert Opsteeg, bedrijfsleider
Nynke Scherpbier, unithoofd Vervolgopleidingen
Harry van Goor, unithoofd Onderzoek a.i.
Olga de Haes, unithoofd Onderwijs
Onderzoek, onderwijs en opleiding
Als afdeling bieden wij onderzoek en onderwijs binnen de vakgebieden huisartsgeneeskunde, specialist ouderengeneeskunde, sociale geneeskunde, geneeskunde voor mensen met verstandelijke beperkingen, vrouwenstudies en medische informatiekunde.Netwerken
Als afdeling Eerstelijnsgeneeskunde dragen wij met onze scharnierfunctie actief bij aan de goede relatie tussen het Radboudumc en het extramurale eerstelijns werkveld. Als netwerkafdeling pur sang participeert Eerstelijnsgeneeskunde dan ook in een groot aantal (academische) netwerken en academische werkplaatsenFactsheet en jaarbeeld 2018
Ieder jaar publiceert de afdeling Eerstelijnsgeneeskunde een Factsheet met daarin een cijfermatig overzicht van de afdeling. In één oogopslag op één A4 alle informatie over het afgelopen jaar. Daarnaast publiceert de afdeling een jaarbeeld met daarin een inhoudelijk beeld van het afgelopen jaar.Bekijk onze factsheet over 2018
Bekijk ons jaarbeeld over 2018
The Department of Primary and Community Care
Our mission is ‘to have a significant impact on health - personalized healthcare in context’ and consists of three units: Training, Education and Research. As department we actively participate in research, undergraduate and graduate programs.
read moreThe Department of Primary and Community Care
The Department of Primary and Community Care
The mission of our department is ‘to have a significant impact on health - personalized healthcare in context’ and consists of three units: Training, Education and Research. As department we actively participate in research, undergraduate and graduate programs. Head of our department is professor Pim Assendelft.The department’s research is organized in the following eight research themes:
Chronic respiratory diseases
Cardio metabolic diseases
Mental health
Neurological and neurodegenerative diseases
Infectious diseases
Oncology and palliative care
Person-centered care (gender, vulnerable groups, communication)
Integrated neighborhood-oriented work
All research themes feature sub-research themes.
The department offers undergraduate and graduate training in the following disciplines:
General Practice/Family medicine
Elderly care
Social medicine
Public health/Occupational medicine
Intellectual disabilities medicine
Addiction medicine
About internationalization
The Department of Primary and Community Care is committed to internationalization: we maintain close relationships and high standards of our relationships with other international universities, courses and trainers in the fields of both education and research. We also have close working relationships with various organizations on our university campus dealing with internationalization. For more information please contact Mr. Guus Busser, MD, coordinator international contacts via email at guus.busser@radboudumc.nlVerb1nd Het tijdschrift voor onze partners!
Gemaakt met én voor onze eerstelijnspartners, biedt Verb1nd een mix van onderwijs, onderzoek, opleidingen, innovatie en inspirerende achtergrondinformatie.
Meer lezenVerb1nd Het tijdschrift voor onze partners!
Verb1nd
Als afdeling Eerstelijnsgeneeskunde zijn we graag in contact met onze partners in de eerste en tweede lijn. Om die reden publiceren wij tweemaal per jaar het papieren tijdschrift Verb1nd. In onze digitale wereld biedt Verb1nd op papier een overzicht van actuele ontwikkelingen op het gebied van onderwijs, onderzoek, opleidingen en innovatie. Verb1nd biedt context en achtergrond om op het gemak door te nemen en door te geven. Ook benieuwd naar Verb1nd? Het eerste nummer verscheen in juli 2018. Verb1nd is een gratis magazine, opgeven kan online. Daar is ook een PDF te vinden van de meest recente editie.Radboudumc Nieuws
Naast Verb1nd publiceert het Radboudumc samen met onze afdeling een digitale nieuwsbrief met 'need to know' nieuws voor verwijzers. Deze nieuwsbrief, Radboudumc Nieuws, verschijnt met regelmaat. Opgeven voor Radboud Nieuws kan online.Radboudumc Transmuraal Kennis- en Innovatiecentrum
Het RTKIC biedt een toegankelijke, complete kennis- en logistieke infrastructuur die transmurale innovatie en onderzoek ondersteunt. Als zodanig zijn wij uw perfecte partner in projecten tussen ziekenhuis (zorg) en regionale eerstelijnszorg.
Read moreOnze onderzoeksprojecten
Bekijk lopende onderzoeksprojecten binnen deze afdeling. Dit overzicht is niet compleet; aan een compleet overzicht wordt gewerkt.
lees meerWat doen wij?

Ons onderzoek
In ons onderzoek werken we samen met onze netwerkpartners: diverse organisaties in de regio en onderzoekers van andere afdelingen, zowel van het Radboudumc als van andere (academische) ziekenhuizen.
lees meer
Ons onderwijs
Als afdeling verzorgen wij veel onderwijs binnen de studies Geneeskunde en Biomedische Wetenschappen, zoals huisartsgeneeskunde en ouderengeneeskunde.
lees meer
Onze vervolgopleidingen
Wij bieden vervolgopleidingen tot huisarts, specialist ouderengeneeskunde, verslavingsarts, bedrijfs- of verzekeringsarts. Daarnaast bieden wij de kaderopleidingen Astma en COPD, Urogynacologie en Huisarts en Spoedzorg aan.
lees meer
Onze netwerken
Als onderdeel van haar strategie zet het Radboudumc actief in op duurzame netwerken. In netwerken delen we onze kennis, doen we kennis op, vergroten deze en verspreiden kennis weer verder.
lees meer