Verpleeg­afdeling Interne Geneeskunde


Over de verpleegafdeling Interne Geneeskunde

Bij sommige behandelingen is het nodig dat we u opnemen op onze verpleegafdeling. Patiënten van de afdeling Interne Geneeskunde verblijven dan op een verpleegafdeling waar ook patiënten van Reumatische ziekten worden opgenomen.

lees meer

Over de verpleegafdeling Interne Geneeskunde

Bij sommige behandelingen is het nodig dat we u opnemen op onze verpleegafdeling. Patiënten van de afdeling Interne Geneeskunde verblijven dan op een verpleegafdeling waar ook patiënten van Reumatische ziekten worden opgenomen.

Op de Verpleegafdeling Interne Geneeskunde (EOV) werken artsen, verpleegkundigen en andere medewerkers nauw samen om u de best mogelijke zorg te geven. 

Artsenvisite

De afdelingsarts (internist in opleiding) is samen met de supervisor (internist) primair verantwoordelijk voor het medisch beleid. Hij bekijkt dagelijks hoe uw ziekte zich ontwikkelt en informeert u over eventuele nieuwe bevindingen en het behandelplan. Ook komt elke week een van de professoren langs voor 'grote visite'. Hij spreekt dan uw ziektegeschiedenis, bevindingen en behandelplan door met de afdelingsarts en zijn/haar supervisor. Hierover informeert hij u.

Bedden

De afdeling heeft 34 verpleegplaatsen, verdeeld over één-, twee-, drie- en vierpersoonskamers. We hebben geen aparte kamers voor mannen en vrouwen. Hebt u bezwaar tegen gemengd verplegen? Laat ons het dan weten, dan proberen we dit in de planning en organisatie mee te nemen.

Contact

Verpleegafdeling Interne Geneeskunde
(024) 361 70 88Naar uw afspraak verpleegafdeling Interne Geneeskunde

Bezoekadres

Verpleegafdeling Interne Geneeskunde
Radboudumc hoofdingang
Geert Grooteplein Zuid 10
6525 GA Nijmegen

Routebeschrijving

Reis naar Geert Grooteplein Zuid 10
Ga naar binnen bij: Hoofdingang
Volg route 495 (Verpleegafdeling Interne Geneeskunde)

Opname en ontslag


Geplande opname

Op de opnamedag zorgt de secretaresse voor uw ontvangst. Neemt u alstublieft uw identiteitsbewijs en verzekeringspas mee.

lees meer

Geplande opname

Op de opnamedag zorgt de secretaresse voor uw ontvangst. Neemt u alstublieft uw identiteitsbewijs en verzekeringspas mee. Er volgt een kennismakingsgesprek met een verpleegkundige waarin u informatie geeft en krijgt. Daarna hebt u een gesprek met de afdelingsarts en/of co-assistent (arts in opleiding), krijgt u een lichamelijk onderzoek en nemen we bloed bij u af. Tijdens het gesprek (anamnese) bespreekt u de voorgeschiedenis van uw ziekte. De verpleegkundige legt uit hoe deze dag er verder uit gaat zien. 

Ongeplande opname

Bij een ongeplande opname komt u via de Spoedeisende Hulp of de Polikliniek Interne Geneeskunde. Wij brengen u zo snel mogelijk naar uw kamer.

lees meer

Ongeplande opname

Bij een ongeplande opname komt u via de Spoedeisende Hulp of de Polikliniek Interne Geneeskunde. Wij brengen u zo snel mogelijk naar uw kamer. Er volgt een kennismakingsgesprek met een verpleegkundige waarin u informatie geeft en krijgt. Daarna hebt u een gesprek met de afdelingsarts en/of co-assistent (arts in opleiding) en een lichamelijk onderzoek. 

Persoonlijke eigen­dommen

Op uw kamer beschikt u over een kledingkast en een nachtkastje waar u uw persoonlijke eigendommen kunt bewaren.

lees meer

Persoonlijke eigen­dommen

Op uw kamer beschikt u over een kledingkast en een nachtkastje waar u uw persoonlijke eigendommen kunt bewaren. Bij opname kunt u het beste de volgende zaken meenemen:

Papieren

 • Legitimatiebewijs
 • Zorgverzekeringsbewijs
 • Afsprakenkaart
 • Medicatie-overzicht

Overig

 • Nachtkleding
 • Extra ondergoed
 • Kamerjas
 • Pantoffels/(bad)slippers
 • Toiletartikelen (handdoeken en washandjes krijgt u op de afdeling)
 • Thuismedicatie (indien van toepassing)

Waardevolle spullen

Het ziekenhuis is voor iedereen toegankelijk. Neem dan ook zo min mogelijk geld, dure kleding of andere kostbaarheden mee naar het ziekenhuis.

lees meer

Waardevolle spullen

Het ziekenhuis is voor iedereen toegankelijk. Neem dan ook zo min mogelijk geld, dure kleding of andere kostbaarheden mee naar het ziekenhuis. U bent zelf verantwoordelijk voor de door u meegenomen spullen. Ook laptops en dure mobiele telefoons neemt u mee op eigen verantwoordelijkheid.

Ontslag

Uw behandelend arts bespreekt met u wanneer u naar huis kunt. We proberen u tijdig te informeren, zodat u zich hierop kunt voorbereiden.

lees meer

Ontslag

Uw behandelend arts bespreekt met u wanneer u naar huis kunt. We proberen u tijdig te informeren, zodat u zich hierop kunt voorbereiden. Als het nodig is, krijgt u recepten mee en maken we een afspraak op de polikliniek met u. De verpleegkundige voert een ontslaggesprek met u en eventueel uw naasten, meestal op de dag voor uw ontslag. Wij stellen het op prijs als u bij ontslag een ontslagformulier invult, waarin u kunt aangeven hoe u de zorg op onze afdeling vond.

Op de afdeling


Dagindeling

Hoewel de dag voor iedere patiënt anders verloopt, zijn er toch vaste momenten. Onderzoeken en behandelingen kunnen de hele dag plaatsvinden.

lees meer

Dagindeling

Hoewel de dag voor iedere patiënt anders verloopt, zijn er toch vaste momenten:

 

8.00 uur                        De verpleegkundige start met controles, overlegt met u over eventuele hulp bij de lichamelijke verzorging en neemt de dagplanning door.
10.00-12.00 uur     De artsenvisites vinden plaats.
13.30-14.15 uur         Rustmoment voor de patiënten en overlegmoment voor de verpleegkundigen.
14.30 uur                     Verpleegkundigen starten met de middagronde voor verzorging en behandeling
20.00 uur  Na het bezoekuur starten de verpleegkundigen met de avondronde voor verzorging en behandeling
22.30 uur  Laatste ronde voor de nacht

 

Onderzoeken en behandelingen kunnen de hele dag plaatsvinden. Ook zijn er 24 uur per dag verpleegkundigen op de afdeling die u verzorging/behandeling kunnen bieden en uw vragen beantwoorden.


Voeding

Voeding speelt een belangrijke rol tijdens uw verblijf. Het Radboudumc is overgestapt op een nieuw voedingsconcept: FoodforCare.

lees meer

Voeding

Voeding speelt een belangrijke rol tijdens uw verblijf. Het Radboudumc is overgestapt op een nieuw voedingsconcept: FoodforCare. Hierbij biedt de voedingsassistent van de afdeling u zes keer per dag meerdere kleine gerechten aan. U bepaalt samen welk gerecht het meest geschikt voor u is en waar u op dat moment het meeste zin in heeft. Smaak, geur, kleur, belangrijke voedingswaarden –zoals eiwitten en energie- en portiegrootte zijn afgestemd op wat u nodig heeft of juist extra kunt gebruiken. Het assortiment van FoodforCare bestaat uit een breed aanbod dagverse gerechten: shakes, smoothies, salades, soepshots, warme maaltijd en snacks.
 
De voedingsassistent van de afdeling vertelt u hier meer over. Wilt u meegebrachte maaltijden direct opeten en niet in de koelkast bewaren? Want dit brengt gezondheidsrisico’s met zich mee. De voedingsassistent kan u verder helpen als het gaat om het bereiden van maaltijden thuis.
 
 

Roken

Roken is niet toegestaan binnen het Radboudumc, ook niet buiten op het terras. Bij de hoofdingangen zijn er aangewezen plekken waar u wel mag roken.


Van de afdeling af Verlof

Als het medisch verantwoord is, kunt u de afdeling verlaten. Meld dit dan wel bij de verpleegkundige die voor u zorgt.

lees meer

Van de afdeling af Verlof

Als het medisch verantwoord is, kunt u de afdeling verlaten. Meld dit dan wel bij de verpleegkundige die voor u zorgt. U kunt met de afdelingsarts overleggen of het voor u medisch verantwoord is om met verlof te gaan. Weekendverlof geldt in principe van vrijdagavond 17.00 uur tot en met zondagavond 20.00 uur. 

Bezoek

Van 9.30 tot 13.00 uur en van 15.00 tot 21.00 uur is uw bezoek van harte welkom. Buiten de bezoektijden proberen wij zoveel mogelijk alle patiënten op de afdeling zoveel mogelijk rust te geven.

lees meer

Bezoek

Van 9.30 tot 13.00 uur en van 15.00 tot 21.00 uur is uw bezoek van harte welkom. Buiten de bezoektijden proberen wij zoveel mogelijk alle patiënten op de afdeling zoveel mogelijk rust te geven. Voor uzelf is het prettig als u uw contactpersoon vraagt om het bezoek te coördineren en zoveel mogelijk te spreiden.

Als u het prettig vindt als uw bezoek u helpt met bijvoorbeeld eten, verzorging of begeleiding bij een onderzoek. Dan kan dat. Vraag uw verpleegkundige naar de mogelijkheden. Onderzoek, artsenvisite, behandeling en verzorging gaan door, ook tijdens bezoekuren. Wanneer medische of verpleegkundige handelingen verricht worden, verzoeken wij het bezoek de kamer even te verlaten. U kunt, in overleg met de verantwoordelijke verpleegkundige, de afdeling verlaten, zij kent uw dagprogramma.

Voor bezoekende kinderen kan de ziekenhuis omgeving niet 100% veilig zijn. Het is dus de verantwoordelijkheid van de ouders om op de kinderen te letten. Ons advies is om in ieder geval baby’s en kinderen met een ernstige aandoening van hart, longen of afweersysteem vanwege hun kwetsbaarheid niet mee te nemen onze afdeling.
 

Gasten – eet u mee?

Bent u op bezoek bij een patiënt en wilt u mee-eten? Dat kan op alle verpleegafdelingen. Geeft u dit dan aan bij de voedingsassistent. Wilt u ’s avonds mee-eten? Geef dit dan uiterlijk 16.30 uur aan bij de voedingsassistent. Tussen 17.00– 18.00 uur wordt de maaltijd –samen met de patiëntenmaaltijd- geserveerd. U kunt uw gerechten afrekenen bij de voedingsassistent. U kunt alleen met PIN betalen.
 
Prijslijst voor bezoekers:
 • Ontbijt                                                  € 2,50
 • Lunch (soep, salade en broodje)         € 4,50
 • Warme maaltijd                                    € 5,50
 • Warme maaltijd en dessert                  € 6,50
 • Salade                                                  € 2,00
 • Dessert                                                 € 2,00

Voorzieningen

Elke patiëntenkamer heeft een kleine koelkast. Hierin kunt u levensmiddelen en drankjes voor maximaal 24 uur bewaren. Zet op de producten uw naam en de datum waarop u het in de koelkast zet.

lees meer

Voorzieningen

Koelkast

Elke patiëntenkamer heeft een kleine koelkast. Hierin kunt u levensmiddelen en drankjes voor maximaal 24 uur bewaren. Zet op de producten uw naam en de datum waarop u het in de koelkast zet. Etenswaren die langer dan één dag staan, worden om hygiënische redenen verwijderd. Dit vanwege de gezondheidsrisico’s die het met zich meebrengt. Wilt u bij ontslag uw producten uit de koelkast halen?

Op onze verpleegafdeling worden we soms geconfronteerd met de aanwezigheid van fruitvliegjes. U zult begrijpen dat dit niet wenselijk en acceptabel is vanuit het oogpunt van hygiëne. De basis maatregelen lijken niet voldoende. Daarom hebben we striktere maatregelen ingezet en mogelijke bronnen aangepakt (fruit, bloemen en suiker).

Naast acties vanuit medewerkers m.b.t. afval en schoonmaak zijn er ook zaken waar u als patiënt rekening mee dient te houden:
 • Bij uw bloemen wordt dagelijks het water ververst en worden onderdelen die fruitvliegen aantrekken, zoals populaire ‘sierkooltjes’, verwijderd.
 • U wordt verzocht al uw fruit mee naar huis te geven. De voedingsassistenten voorzien u van fruit.
 • Mocht u en/of uw bezoek per ongeluk iets morsen, wilt u dit dan direct aan ons doorgeven, zodat wij dit kunnen schoonmaken?
Wij vragen uw medewerking en begrip voor deze maatregelen. Voor vragen kunt u altijd terecht bij de medewerker van de afdeling.
inloggen