Afdelingen IQ healthcare

Over IQ healthcare

IQ healthcare is een internationaal topcentrum voor onderzoek, onderwijs en ondersteuning van kwaliteit, veiligheid en innovatie in de gezondheidszorg. De diversiteit aan expertise binnen het topcentrum en het brede scala aan projecten voor betere patiëntenzorg maakt IQ healthcare uniek.

Contact met IQ healthcare

IQ healthcare

(024) 361 53 05
contactformulier

Naar IQ healthcare

Ingang: Onderwijscentrum A
Route: 160

bekijk route

Naar IQ healthcare

Bezoekadres

Kapittelweg 54
6525 EP Nijmegen

Routebeschrijving

Reis naar Kapittelweg 54
Ga naar binnen bij: Onderwijscentrum A
Volg route 160

Voor wie werkt IQ healthcare?

IQ healthcare werkt voor verschillende partijen, die allemaal belang hebben bij de activiteiten binnen IQ healthcare. lees meer

Voor wie werkt IQ healthcare?

 • IQ healthcare ontwikkelt en valideert kwaliteitsindicatoren, kwaliteitssystemen en methoden om innovatie in de zorg te realiseren. Het topcentrum doet dit voor huisartsenzorg, medisch specialistische, verpleegkundige en paramedische zorg, huisartsenposten, patiënten en de geestelijke gezondheidszorg.
 • IQ healthcare coördineert voor artsen en aio’s de ontwikkeling en evaluatie van hun onderwijs op het gebied van kwaliteit en veiligheid in Nederland.
 • IQ healthcare ondersteunt beleidsmakers, beroepsorganisaties, verzekeraars en kennisinstituten bij de ontwikkeling en evaluatie van beleid of methoden op het terrein van kwaliteit, veiligheid en innovatie in de zorg.
 • IQ healthcare ondersteunt overheid, gezondheidsinstellingen en beleidsmakers bij de implementatie van betere patiëntenzorg en methoden van kwaliteitsverbetering in de praktijk.

Wat doet IQ healthcare?

Binnen IQ healthcare houden we ons bezig met een aantal verschillende taken. lees meer

Wat doet IQ healthcare?

 • IQ healthcare ondersteunt, adviseert en onderzoekt vanuit een wetenschappelijk oogpunt met een multidisciplinaire aanpak.
 • IQ healthcare levert bijdragen aan universitair, verpleegkundig en paramedisch onderwijs en aan de professionele ontwikkeling van medische en andere beroepsbeoefenaren.
 • IQ healthcare ontwikkelt op maat gesneden meetinstrumenten, kwaliteitssystemen en andere dienstverleningsproducten voor organisaties in de gezondheidszorg.
 • Continu zijn vijftig à zestig projecten in uitvoering. De afgelopen vijf jaar verwierf IQ healthcare ruim 35 projecten bij ZonMw, waarvan veertien op het terrein van doelmatigheid en implementatie van klinische richtlijnen.
 • IQ healthcare coördineert en verricht (inter)nationale studies op het terrein van transparantie,veiligheid, innovatie, implementatie van richtlijnen, patiëntgerichtheid, professionele ontwikkeling en ketenzorg.
 • Jaarlijks publiceren onderzoekers van IQ healthcare meer dan 150 wetenschappelijke artikelen over kwaliteit en veiligheid.

Research

Meer informatie over het onderzoek dat gedaan wordt bij deze afdeling, vindt u op de Engelstalige research-pagina van IQ Healthcare. meer informatie op de Engelse site

Preventie

Lees hier meer over ons onderzoek naar onze gezondheidsbevorderende interventies.

lees meer
 • Medewerkers
 • Intranet