Afdelingen Longziekten Dekkerswald

Afdeling Longziekten Radboudumc Dekkerswald

Op onze locatie Dekkerswald in Groesbeek zien wij mensen met (complexe) chronische longaandoeningen. lees meer

Afdeling Longziekten Radboudumc Dekkerswald

Op onze locatie Dekkerswald in Groesbeek zien wij mensen met (complexe) chronische longaandoeningen zoals astma, longemfyseem (COPD), cystic fibrosis (CF), tuberculose (TBC), non-tuberculeuze mycobacteriën (NTM) en bronchiëctasien.

Onze locatie beschikt over een revalidatieafdeling, twee verpleegafdelingen, meerdere poliklinieken en functieafdelingen.
 

Contact receptie

Afdeling Longziekten
Overige afdelingen: onderaan pagina

(024) 361 11 11
contactformulier

Waarvoor kunt u bij ons terecht?


Longrevalidatie een integrale behandeling

Tijdens onze revalidatie leert u beter om te gaan met uw longaandoening in het dagelijks leven. lees meer

Sneldiagnostiek bij astma en COPD

In korte tijd krijgt u duidelijkheid over uw gezondheid en bespreken we samen de behandelmogelijkheden. lees meer

Wij scoren een 8,6 en 96% beveelt ons aan!

Lees reviews van onze patiënten of laat zelf een beoordeling achter op ZorgkaartNederland. lees meer

Wij scoren een 8,6 en 96% beveelt ons aan!

Op ZorgkaartNederland kunt u een beoordeling achterlaten over een zorginstelling of zorgverlener. Patiënten geven elkaar op die manier informatie over de zorg en helpen anderen bij het maken van de juiste keuze. Radboudumc Dekkerswald vindt dit een mooi initiatief! Wij zijn vindbaar onder 'Radboudumc-afdeling Longziekten-locatie Dekkerswald'.

Ook zijn onze longartsen, gespecialiseerd verpleegkundigen en verpleegkundig consulten zichtbaar op ZorgkaartNederland. Zo kunt u een waardering achterlaten over uw eigen behandelaar. Staat uw behandelaar er nog niet bij? Dan nodigen wij u graag uit om Radboudumc Dekkerswald als instelling te waarderen en eventueel de naam van uw zorgverlener hierin op te nemen. 

  • Lees de ervaringen van onze patiënten of schrijf zelf een beoordeling op ZorgkaartNederland!

Onze poliklinieken

Test uzelf Beantwoord acht vragen

In hoeverre heeft uw longziekte invloed op uw dagelijks leven? En is uw gezondheidstoestand wellicht te verbeteren? lees meer

Test uzelf Beantwoord acht vragen

Een chronische longziekte beïnvloedt niet alleen het functioneren van de longen maar gaat vaak gepaard met klachten en beperkingen in het dagelijks leven, die invloed kunnen hebben op uw kwaliteit van leven. Door het beantwoorden van acht vragen kunt u testen in hoeverre uw longziekte zorgt voor een verminderde kwaliteit van leven.

De uitslag van de test geeft u niet alleen informatie over uw situatie maar, indien van toepassing, ook advies om uiteindelijk tot verbetering te kunnen komen. Een passende behandeling kan ervaren problemen sterk verminderen.

Deze zelftest is niet geschikt om een diagnose mee te stellen. U kunt deze test alleen gebruiken wanneer er reeds een chronische longziekte bij u is vastgesteld. Wij geven u aan het einde van de test een advies, op baisis van uw gegeven antwoorden. Wij raden u aan de test naar waarheid in te vullen om zo een zo goed advies te ontvangen.
 

Doe de test

Onze centra


Radboudumc Expertise­centrum Pulmonale hypertensie

Pulmonale hypertensie is een gevolg van veel verschillende ziekten. De diagnostiek en behandeling van patiënten met pulmonale hypertensie vraagt om een multidisciplinaire aanpak, waarbij meerdere medische specialismen een bijdrage moeten leveren. lees meer

Praktische informatie

Longpunt voor het delen van zorg

Het Longpunt is een ontspannen en informele ontmoetingsplek voor longpatiënten, partners, familie, mantelzorgers, zorgverleners en belangstellenden. lees meer

Longpunt voor het delen van zorg

Het Longpunt is een ontspannen en informele ontmoetingsplek voor longpatiënten, partners, familie, mantelzorgers en belangstellenden. Er zijn verschillende Longpunten, verspreid over Nederland. Het Longpunt ‘regio Nijmegen’ is een gezamenlijk Longpunt van Radboudumc Dekkerswald en het CWZ in Nijmegen.

Deelnemers wisselen bij het Longpunt ervaringen uit, krijgen tips en delen hun zorgen. Voor zorgverleners en vrijwilligers is het Longpunt dé gelegenheid om patiënten en hun omgeving te ontmoeten en te informeren.

Elke bijeenkomst heeft een centraal thema dat ingeleid wordt door een deskundige. Het tweede deel van de bijeenkomst wordt gebruikt om ervaringsdeskundigheid onderling uit te wisselen en sociale contacten op te doen. Deze combinatie maakt Longpunt zo waardevol.

Tot het uitbreken van de corona-pandemie organiseerde het Longpunt regio Nijmegen jaarlijks vijf bijeenkomsten met uiteenlopende thema’s. Hierbij wordt er nauw samengewerkt met het Longfonds.

Zodra het corona-virus daartoe weer de gelegenheid geeft, is het Longpunt regio Nijmegen van plan de organisatie van deze bijeenkomsten te hervatten.

In afwachting daarvan gaat het Longfonds in plaats van deze bijeenkomsten contacten organiseren via het internet die webinars worden genoemd en meegemaakt kunnen worden met een computer, een laptop, een tablet, een mobiele telefoon of iets dergelijks.

Meer informatie?

Voor meer informatie kunt u contact opnemen via de volgende kanalen:


Wetenschap­pelijk onderzoek

Onze afdeling houdt zich bezig met wetenschappelijk onderzoek. over ons onderzoek (in English)

Contact specifieke afdelingen

  • 024 361 11 11

Onze mensen

  • Medewerkers
  • Intranet