Verpleeg­afdeling Dekkerswald Longziekten


Over de verpleegafdeling

Het Radboudumc Dekkerswald heeft twee verpleegafdelingen met in totaal 41 bedden. Ook beschikt de verpleegafdeling over enkele isolatie-kamers en een tbc-unit.


Contact

Afdeling Longziekten
024 685 9510 / 024 685 9511


Bereikbaar­heid Dekkerswald

In Groesbeek ligt het Radboudumc Dekkerswald. Klik hier voor praktische informatie en bereikbaarheid

lees meer

Bezoektijden

 • Dagelijks van 15.00 - 20.00 uur. In overleg met de verpleging kan er van deze tijden worden afgeweken.Eten en drinken op Dekkerswald

Voor bezoek
Op elke afdeling van Radboudumc Dekkerswald staat een koffieautomaat waar u gratis koffie en thee kan pakken. Veel afdelingen beschikken tevens over een waterpunt waar u een bekertje koel water kan tappen.

Op de begane grond bij polikliniek A staat een automaat met verschillende soorten versnaperingen waar u tegen betaling iets uit kan halen.

Voor patiënten

Ontbijt en lunch
Het ontbijt en de lunch worden geserveerd door de voedingsassistente. Zij loopt met een goed gevulde broodbuffetwagen langs elke kamer. Patiënten hoeven niet van te voren aan te geven wat ze willen eten.

De warme maaltijd
Tussen 17:00 en 18:00 uur komt de voedingsassistente met de zogenaamde 'meals on wheels'-wagen naar elke kamer. Op deze wagen staan alle gerechten van de warme maaltijd waaruit die dag een keuze gemaakt kan worden.

Vragen of opmerkingen over de maaltijden kan men voorleggen aan de voedingsassistente.

Eigen etenswaren
Verpleegafdeling 1 beschikt over een patiëntenkoelkast. Hierin kunnen patiënten bederfelijke etenswaren bewaren, voorzien van naam, kamernummer en de datum waarop het artikel in de koelkast is gelegd.

Theehuis "Onder de Bogen"
De kapel Onder de Bogen beschikt over een theehuis. Het theehuis is geopend van maandag t/m vrijdag van 10.00 uur tot 17.00 uur (schoolvakanties uitgezonderd). Bekijk hier de menukaart.

Restaurant Herstelhotel
Bij het restaurant van het Herstelhotel kunt u ontbijten, lunchen en dineren. Het restaurant is circa vijf minuten lopen vanaf Radboudumc Dekkerswald. Zie plattegrond.


Niet-roken beleid

U mag niet roken in het Radboudumc Dekkerswald. Iedereen die in ons huis aanwezig is moet kunnen rekenen op een gezonde leef- en werkomgeving. Roken is hierbij niet gepast.

lees meer

Niet-roken beleid

Het Radboudumc is een gezondheidsinstelling waar gezondheidsbevordering en preventie hoog in het vaandel staan. Iedereen die in ons huis aanwezig is moet kunnen rekenen op een gezonde leef- en werkomgeving. Roken is hierbij niet gepast. 

Rookzones

Roken binnen het Radboudumc is alleen toegestaan in de speciale rookvoorziening. U vindt deze op de begane grond tegenover de hoofdingang (ingang A).

Bij opname

Bent u opgenomen in ons ziekenhuis en wilt u de afdeling af om te roken, dan moet u zich houden aan enkele regels. Vooraf vraagt u toestemming aan de verpleegkundige, u draagt een identificatiebandje en u regelt zelf het vervoer naar de rookruimte. Roken is niet toegestaan als u zuurstof krijgt toegediend.

Informatie over uw opname


Faciliteiten

 • U kunt lees- en luisterboeken lenen. lees meer


  Bibliotheek

  Het is mogelijk om tegen een kleine vergoeding boeken te lenen. De bibliotheek beschikt over leesboeken en luisterboeken. Wanneer het lastig is om naar de bibliotheek te komen dan kan de bibliothecaresse ook bij u langskomen.

 • Bloemen en planten

  Bloemen en planten zijn op de patiëntenkamers toegestaan maar dienen verzorgd te worden in de spoelkeuken. Handen kunnen naderhand in de keuken ontsmet worden.

  Op kamers waar patiënten in beschermende isolatie worden verpleegd zijn planten en bloemen niet toegestaan.


 • Geestelijk verzorger

  Als u wilt praten over uw geloofs- of levensovertuiging, als u worstelt met wezenlijke levensvragen, of als u gewoon behoefte heeft aan een goed gesprek en persoonlijke steun, dan kunt u aankloppen bij een geestelijk verzorger.

  Als u zelf of een familielid in het ziekenhuis verblijft, krijgt u heel wat indrukken te verwerken. Dit kan bij u gedachten en gevoelens oproepen die u diep raken in uw levens- en geloofsovertuiging. ‘Waarom overkomt dit mij?’ ‘Wat is nog de moeite waard in mijn leven?’ Hierbij komt u misschien voor ingrijpende beslissingen te staan. Het kan zijn dat u behoefte heeft aan een gesprekspartner die u kan steunen en helpen bij deze vragen. In Radboudumc Dekkerswald zijn geestelijk verzorgers aanwezig op wie u een beroep kunt doen. Zij zijn er voor alle patiënten en hun familieleden, kerkelijk of niet. Zij kunnen u ook helpen contact te leggen met uw eigen pastor, predikant of andere geestelijk verzorgers zoals humanistisch raadsman of -vrouw, rabbijn, imam of pandit.


 • Internet

  Radboudumc Dekkerswald beschikt over gratis draadloos internet en internet via de kabel. Op polikliniek A is een draadloos gastennetwerk (gasten-UMCRadboud), het signaal van dit netwerk is op veel overige locaties in Radboudumc Dekkerswald ook op te vangen. 

  Op alle patiëntenkamers kunt u middels een netwerkkabel gebruik maken van internet. Eventueel kunt u een netwerkkabel vragen aan de verpleegkundige.


 • Kapel

  Elke zondag kan u een kerkdienst bijwonen in de kapel van Radboudumc Dekkerswald. Deze dienst begint om 10.00 uur en is ook te volgen op televisie, kanaal 0 of 36.

  Bij de verpleegkundige kunt u aangegeven wanneer u bij de dienst aanwezig wilt zijn. Indien nodig en als dit mogelijk is, begeleidt de verpleging u naar de kapel.

 • Post

  Van maandag tot en met vrijdag kunt u post ontvangen. De in- en uitgaande post wordt verzorgd door de receptie. Buiten bij de hoofdingang (ingang A) staat een brievenbus. Op de verpleegafdelingen en polikliniek zijn ansichtkaarten van Dekkerswald te koop.

 • Recreatieruimte

  In de recreatieruimte van verpleegafdeling 1 op de begane grond kan men bezoek ontvangen, televisie kijken, muziek luisteren, lezen en spelletjes doen.  In de zomermaanden kan iedereen gebruik maken van het terras in de tuin.

 • Telefoon

  Alle patiëntenkamers hebben een telefoon. Hiermee is iedereen altijd kostenloos telefonisch bereikbaar. Om zelf te kunnen bellen dient u een aanvraagformulier in te vullen. Dit formulier is te verkrijgen bij de afdelingssecretaresse of verpleegkundige.

  Telefoonkosten kunnen alleen per automatische incasso betaald worden. Hiervoor is een geldige bank- of giropas nodig. Contant betalen is niet mogelijk.

  De telefoon dient bij ontslag door de patiënt zelf afgemeld te worden. Op werkdagen kan hiervoor contact opgenomen worden met de telefooncentrale op toestel 999. In het weekend kan dit doorgeven worden aan de verpleging.

Nuttige informatie over uw opname

 • Ondervoeding door ziekte, een behandeling of een operatie is een veel voorkomend probleem. Ongeveer 60% van de mensen die in het ziekenhuis zijn opgenomen, heeft een verhoogd risico op ondervoeding. lees verder


  Adviezen over voeding

  In deze folder vindt u adviezen voor een energie- en eiwitrijke voeding.

 • Infectierisico verminderen

  Het is belangrijk om tijdens uw opname het risico op infecties zo klein mogelijk te maken. In deze folder leest u welke maatregelen het Radboudumc Dekkerswald hiervoor treft.


 • Isolatiemaatregelen

  Bij u is onlangs een micro-organisme aangetroffen. Door het treffen van isolatiemaatregelen proberen we verspreiding van de infectie of besmetting te voorkomen. In deze folder leest u welke maatregelen dit zijn.

 • Voedingsaanbod

  In deze folder vindt u informatie over de dranken en maaltijden die u kunt nuttigen tijdens uw verblijf in Radboudumc Dekkerswald.

  Indien u een verhoogd risico op ondervoeding heeft krijgt u extra verstrekkingen aangeboden tijdens de drankenrondes. Klik hier voor een overzicht van de extra verstrekkingen.

 • Zorg ná uw opname

  Heeft u zorg nodig na uw ontslag? In deze folder leest u wat het Transferpunt voor u kan betekenen, wat de mogelijkheden zijn en wat u zelf kan regelen.
inloggen