Borstchirurgie


Over borstchirurgie

Borstkanker komt bij vrouwen veel voor. De laatste jaren neemt ook het aantal vrouwen met een genetisch verhoogde kans op het krijgen van borstkanker toe. Directe borstreconstructie en reconstructie met eigen (autoloog) weefsel draagt sterk bij aan het herwinnen van ‘de kwaliteit van leven’.


Waarom naar het Radboudumc?

Bij een borstreconstructie met lichaamseigen weefsel maken we gebruik van de meest recente technieken. Daarnaast zijn we het eerste plastisch chirurgische centrum in Nederland dat bij de behandeling van lymfoedeem bij borstkankerpatiënten in één operatie lymfeklieren kan verplaatsen.

lees meer

Waarom naar het Radboudumc?

Bij een borstreconstructie met lichaamseigen weefsel maken we gebruik van de meest recente technieken (DIEP, SIEA, SGAP, TMG en PAP-lap). Daarnaast zijn we het eerste plastisch chirurgische centrum in Nederland dat  bij de behandeling van lymfoedeem bij borstkankerpatiënten  in één operatie - naast de borstreconstructie - lymfeklieren kan verplaatsen van de lies naar de oksel. Wij zijn ook erg ervaren in lipofilling (=inspuiten van vet) voor correctie van mislukte borstcorrecties of als een alternatieve oplossing. Op deze manier wordt een zeer natuurlijke borst gereconstrueerd.

Media


Borst­reconstructie DIEP lap


Borst­reconstructie LD lap


Borst­reconstructie LV shunt


Borst­reconstructie met prothese


Borst­reconstructie met tissue expander


Borst­reconstructie PAP lap


Borst­reconstructie S-GAP lap

inloggen