Beter werken met autisme


Beter werken met autisme

Het Radboudumc heeft trainingen ontwikkeld voor werknemers met (een vermoeden van) autisme. Deze trainingen zijn gericht op het verbeteren van communicatie, samenwerken en structureren van het werk. Zo komen zij beter tot hun recht, wordt hun inzetbaarheid vergroot en is er minder kans op uitval.

lees meer

Beter werken met autisme

Sommige werknemers zijn goed in hun werk maar lopen toch geregeld tegen problemen aan. Er kan dan een verborgen problematiek spelen, zoals autisme. Werknemers met autisme lopen een groter risico om klachten te ontwikkelen en (permanent) uit te vallen. Dat is schadelijk voor hen én voor de werkgever. Die zijn bij arbeidsongeschiktheid verplicht twee jaar lang loon door te betalen en de kosten op zich te nemen voor re-integratie.
Het Radboudumc is een autoriteit op het gebied van autisme. Om onze expertise ook buiten het ziekenhuis beschikbaar te maken hebben we diverse trainingen ontwikkeld. De BWmA-training biedt de medewerker met (een vermoeden van) autisme, samen met collega’s, vaardigheden en inzicht waardoor communicatie, samenwerking en functioneren sterk verbeteren. Hiermee vermindert het risico op uitval en, als er al (gedeeltelijke) uitval is, verloopt de re-integratie sneller.

Contact

Gemmy Peters
06-15203297

stel een vraag

Aanmelden

Bent u geïnteresseerd in de training of wilt u de online screeningstest doen om te kijken of u in aanmerking komt voor de training?

lees meer

Aanmelden

Trainingen, workshops & evenementen


A5 training Beter Werken met Autisme

Voor werknemers met (een vermoeden van) autisme die problemen hebben met communicatie, organisatie van het werk en overprikkeling.

lees meer

Autisme

Autisme is een verzamelnaam voor verschillende zogeheten autismespectrumstoornissen. Dat wil zeggen dat deze stoornissen de ontwikkeling van een persoon kunnen beïnvloeden op al zijn levensgebieden.

lees meer
inloggen