

9 mei dag van het tandvlees gratis tandvleescheck
Een gezond lichaam begint bij gezond tandvlees. Lach ontstoken tandvlees daarom niet weg! Rood, opgezwollen en slap tandvlees is niet alleen erg vervelend, maar kan ook serieuze gevolgen hebben voor je gezondheid. Beter voorkomen dan genezen dus. Doe de gratis tandvleescheck en check of jouw tandvlees gezond is! Kom naar Tandheelkunde op 9 mei tussen 09.00 en 12.00 uur voor jouw gratis tandvleescheck (route 309). Na de check, krijg je meteen een passend advies en een goodiebag.
Praktische informatie
- Wanneer: dinsdag 9 mei 9.00 - 12.00 uur
- Waar: Tandheelkunde 1e verdieping
- Wat: gratis controle op jouw tandvlees en krijg meteen passend advies
- Extra: Goodiebags van Oral-B
Op zoek naar een tandarts? Meld je hier aan voor de onderwijspraktijk
Iedereen kan zich bij ons inschrijven. Je kunt bij onze studenten tandheelkunde of mondzorgkunde onder begeleiding van een behandelaar terecht voor je reguliere controleafspraken. Schrijf je in voor de Onderwijspraktijk! lees meerOntstoken tandvlees voorkomen Zo doe je dat
Voor het behoud van je tanden en kiezen is de verzorging van je tandvlees essentieel. Wil je weten wat jij kunt doen om jouw tandvlees gezond te houden? Ontdek onze tips. lees meerOntstoken tandvlees voorkomen Zo doe je dat
Hoe herken je ontstoken tandvlees?
Ontstoken tandvlees is niet bij iedereen even duidelijk zichtbaar. De veelvoorkomende symptomen zoals rood, slap of opgezwollen tandvlees komen namelijk niet altijd voor. Soms veroorzaakt ontstoken tandvlees bijvoorbeeld ook alleen een vieze smaak, slechte adem of zelfs geen directe klachten. Ondanks dat de meeste klachten als vervelend worden ervaren, geeft ontstoken tandvlees meestal geen pijnklachten. Dit kan ervoor zorgen dat je met je ontstoken tandvlees blijft lopen, wat schadelijk kan zijn voor je gezondheid. Lach je ontstoken tandvlees daarom niet weg en onderneem actie!
3 tips voorkomen ontstoken tandvlees
Over het algemeen is ontstoken tandvlees goed te behandelen, maar er zijn ook een aantal stappen die je kunt zetten om dit te voorkomen. Benieuwd naar wat je zelf kunt doen? We zetten een aantal tips voor je op een rij.
- Poets je tanden twee keer per dag
Door elke dag twee keer je tanden te poetsen met een (elektrische) tandenborstel zorg je er al voor dat je gebit voor een groot deel wordt gereinigd. Ook wanneer je tandvlees al is ontstoken is het belangrijk om door te blijven poetsen om verdere uitbreiding van de ontsteking te voorkomen.
- Reinig dagelijks tussen je tanden
De veroorzaker van ontstekingen? Hardnekkig tandplak. Om ervoor te zorgen dat tandplak niet blijft zitten tussen je tanden, is het belangrijk om ook dagelijks het gebied tussen je tanden stevig te reinigen met bijvoorbeeld tandenstokers, flosdraad of ragers. Maar let op: overleg altijd met je tandarts of mondhygiënist welke hulpmiddelen voor jou het meest geschikt zijn. Dit kan per persoon verschillen.
- Ga regelmatig naar de tandarts of de mondhygiënist
Door je gebit regelmatig te laten controleren op tandplak en – het gevolg van tandplak – tandsteen door een tandarts of mondhygiënist kun je tandvleesontstekingen voor zijn. De tandarts of mondhygiënist reinigt je gebit grondig en kan eventuele ontstekingen in het tandvlees vroegtijdig opsporen. Ga daarom minstens één keer per jaar naar de tandarts of mondhygiënist. Bij voorkeur twee keer om je gebit zo gezond mogelijk te houden.
