

Congres Tandheelkunde Radboudumc: 60 jaar Verbinden en Verbonden Activiteiten ter gelegenheid van het 12de lustrum, 19 en 20 mei 2022
Tandheelkunde bestaat 60 jaar en dat willen wij natuurlijk samen met u vieren. Op 19 en 20 mei 2022 organiseren we verschillende activiteiten.
lees meerCongres Tandheelkunde Radboudumc: 60 jaar Verbinden en Verbonden Activiteiten ter gelegenheid van het 12de lustrum, 19 en 20 mei 2022
Tandheelkunde bestaat 60 jaar en dat willen wij natuurlijk samen met u vieren. Op 19 mei 2022 organiseren wij een onderwijssymposium en op 20 mei 2022 organiseren we een congres ter gelegenheid van het 12de lustrum.
Via deze website houden we u op de hoogte over het programma, het aanmelden en meer nieuws over deze activiteiten.
van start in:


60 jaar Tandheelkunde bekijk hier de film!
Activiteiten

Onderwijssymposium Verbinden in tandheelkundig onderwijs, 19 mei 2022
Samen met de ACTA en het UMCG-CTM organiseren we op donderdag 19 mei voor docenten Tandheelkunde een onderwijssymposium in Nijmegen. lees meer_3.aspx?width=4000&height=2667&ext=.jpg&type=BlockColumn1Zoom1)
Congres Tandheelkunde Radboudumc: 60 jaar Verbinden en Verbonden 20 mei 2022
Vrijdag 20 mei organiseren we een tandheelkundig congres in de Stadsschouwburg in Nijmegen. lees meerMeer informatie
Pijlers en leerstoelen van Tandheelkunde
Lees hier bijdragen van leerstoelhouders en pijlerhoofden van de afdeling Tandheelkunde
lees meerPijlers en leerstoelen van Tandheelkunde
-
Een terugblik op een bewogen decennium
De afgelopen 10 jaren waren veelbewogen, voor de afdeling Tandheelkunde en zeker ook voor de leerstoel Cariologie en Endodontologie.
Lees hier de hele bijdrage van deze leerstoel.
-
Het vakgebied Orale Functieleer en Restauratieve Tandheelkunde is continu in beweging en gaat mee met de tijd. Technieken, protocollen en materialen die vroeger als state of the art werden beschouwd, zijn gemodificeerd of zelfs helemaal verdwenen. Het onderwijs is en blijft daarmee sterk verbonden met het werkveld. We spelen in op technische ontwikkelingen, zoals digitalisering, augmented reality en het gebruik maken van kunstmatige intelligentie.
Lees hier de hele bijdrage van deze Leerstoel.
-
Er zijn veel nieuwe ontwikkelingen gaande in de klinische Orthodontie. Met name de introductie van skeletale verankering heeft het vakgebied definitief veranderd. Deze ontwikkelingen leiden tot de mogelijkheid om meer complexe behandelingen uit te voeren en maken behandelingen mogelijk die eerder niet dan wel nauwelijks uitvoerbaar waren.
Lees hier de hele bijdrage van deze leerstoel
-
Materialenonderzoek en tandheelkunde zijn al sinds duizenden jaren innig met elkaar verbonden. Meer dan 6000 jaar geleden probeerde men al tanden te repareren met materialen zoals bijenwas. Sindsdien heeft de tandheelkunde binnen de medische wetenschappen een leidende rol gespeeld bij de ontwikkeling en toepassing van lichaamsvreemde materialen in het menselijke lichaam.
Lees hier de hele bijrdage van deze leerstoel.
-
De pijler Onderzoek van de afdeling Tandheelkunde is de plek waar de docent-onderzoekers en clinicus-onderzoekers, in de leerstoelgroep rond een hoogleraar, samenkomen om de ambitie van onderzoek met impact op mondgezondheid(szorg) te verwezenlijken. In de pijler zijn ook de ondersteunende medewerkers en faciliteiten voor het tandheelkundig onderzoek ondergebracht: je moet dan denken aan het onderzoekslaboratorium met zijn analisten, maar ook aan de methodologische en de organisatorische ondersteuning.
Benieuwd naar de hele bijdrage? Lees het hier.

Afdeling Tandheelkunde
In de onderwijspraktijk Tandheelkunde en Mondzorgkunde wordt u behandeld door studenten Tandheelkunde en Mondzorgkunde onder begeleiding van deskundige stafleden.
lees meer