Patiënten­adviesraad Tandheelkunde

De afdeling Tandheelkunde heeft een Patiëntenadviesraad (PAR-T). Op deze manier betrekken we de patiënt nog meer als partner in de zorgverlening. Patiënten leveren hiermee een actieve bijdrage aan het voortdurend verbeteren van de zorgverlening binnen Tandheelkunde. Voor afdelingsoverstijgende onderwerpen stemt de PAR-T af met de centrale Patiëntenadviesraad Radboudumc (PAR).

Activiteiten

De PAR-T:  
 • vergadert circa 3 keer per jaar gedurende ongeveer 2 uur;
 • signaleert, agendeert en bespreekt nieuwe ontwikkelingen;
 • geeft gevraagd en ongevraagd advies aan het management van de afdeling Tandheelkunde en de centrale PAR over de lopende gang van zaken en nieuwe ontwikkelingen.

Meer informatie of lid worden?

De PAR-T bestaat uit vier personen: een voorzitter, een secretaris en twee leden. Leden komen tandheelkundig gezien uit verschillende specialisaties en zijn (langdurig) intensief in behandeling als patiënt of betrokken als diens mantelzorger, naaste familielid, ouder, voogd of partner.

Wilt u zich aanmelden als lid? Of wilt u meer informatie over de PAR-T? Stuur dan een e-mail aan patiëntenadviesraad.thk@radboudumc.nl. Indien u zich wilt aanmelden als lid vermeld dan uw achtergrond, aandoening en motivatie.

Samenstelling PAR-T

Met ingang van 23 mei 2019 is de PAR-T geïnstalleerd met de leden:
 • mw. A.M. Achterbosch
 • dhr. W.H.C. van den Bogaard
 • dhr. H.J.M. Jansen
 • dhr. C.G. Naretti
De benoeming geldt in eerste instantie voor een periode van 1 jaar.
Afdelingen Tandheelkunde

Over de afdeling Tandheelkunde

Bent u op zoek naar goede tandheelkundige zorg? Dan bent u bij de afdeling Tandheelkunde aan het juiste adres.

lees meer

Over de afdeling Tandheelkunde

Bent u op zoek naar goede tandheelkundige zorg? Dan bent u bij de afdeling Tandheelkunde aan het juiste adres. U kunt bij ons terecht voor controleafspraken en behandelingen. Van gaatjes vullen tot het maken van ingewikkelde kronen, bruggen en protheses.

In onze onderwijspraktijk wordt u behandeld door studenten Tandheelkunde en Mondzorgkunde onder begeleiding van deskundige tandartsen en mondhygiënisten. Bij orthodontie wordt u behandeld door tandartsen in opleiding tot orthodontist.

U wordt vaak door meerdere studenten behandeld en de behandelingsduur is vaak veel langer dan in een algemene praktijk. Bovendien moet u mogelijk vaker terugkomen voor een afspraak.

Aanmelden als patiënt in onze onderwijspraktijk kan via het inschrijfformulier. Wij nemen dan contact met u op voor het maken van een afspraak.


Contact

 • Onderwijspraktijk Nijmegen (024) 361 88 15
 • Onderwijspraktijk Arnhem (024) 309 47 47
 • Centrum Complexe Tandheelkunde (024) 361 40 27
 • Centrum Bijzondere Tandheelkunde (024) 361 40 27
 • Orthodontie/Schisis (024) 361 40 72

Patiënten­adviesraad Tandheelkunde

De afdeling Tandheelkunde heeft een Patiëntenadviesraad (PAR-T). Op deze manier betrekken we de patiënt nog meer als partner in de zorgverlening.

lees meer

Locatie Nijmegen

Ingang: Tandheelkunde
Route: 308

bekijk route

Locatie Nijmegen

Bezoekadres

Philips van Leydenlaan 25
6525EX Nijmegen

Parkeer uw auto tegen normaal tarief (€1,60 per uur) op de parkeerplaats recht tegenover de ingang van het Tandheelkunde gebouw. Een dagkaart is bij de automaat te verkrijgen voor €8,-, hiermee kunt u 24 uur in en uit rijden. Een week- en een maandkaart zijn verkrijgbaar bij de Meldkamer, te vinden bij de hoofdingang van het ziekenhuis. Deze kaarten kosten €27,50 en €80,-. Vlak voor het gebouw van Tandheelkunde zijn 3 invalide parkeerplaatsen en 2 laden en lossen plaatsen waar de taxi even kan staan.

U kunt uw auto ook parkeren in de parkeergarage onder het Grotiusgebouw. Het tarief bedraagt €2,- per uur met een maximum van €10,-. Bij de betaalautomaten op het terrein kunnen de parkeerkaarten met pin of creditcard worden afgerekend. Contant betalen is niet mogelijk.

Met de fiets

Aan de linkerkant van het gebouw bevindt zich de fietsenkelder. Nadat u uw fiets heeft geparkeerd, kunt u vanuit de kelder via de “Patiënten ingang” het gebouw binnenkomen. Gelijk achter deze deur vindt u een lift die naar de begane grond, de eerste en de tweede verdieping leidt. Rechts om de hoek is de trap.
 
Op de begane grond komt u uit midden in het gebouw.
Voor gebruik van de aanmeldzuil dient u zich in de richting van de hoofdingang te begeven.

Huispostnummer: 309

 

Routebeschrijving

Reis naar Philips van Leydenlaan 25
Ga naar binnen bij: Tandheelkunde
Volg route 308

Locatie Arnhem

Ingang: Tandheelkunde Arnhem

bekijk route

Locatie Arnhem

Bezoekadres

AKMA Campus Han
Ruitenberglaan 26
6826 CC Arnhem

Routebeschrijving

Reis naar Ruitenberglaan 26
Ga naar binnen bij: Tandheelkunde Arnhem

Aanmelden voor de onderwijs­praktijk

Wilt u zich aanmelden voor onze onderwijspraktijk? Vul dan het inschrijfformulier in. Wij nemen dan contact met u op voor het maken van een afspraak. Als u bent doorverwezen naar het Centrum Bijzondere Tandheelkunde of het Centrum Complexe Tandheelkunde, hoeft u zich niet in te schrijven. Naar het inschrijfformulier

Orthodontie

Beugels zijn tegenwoordig heel gewoon. Veel kinderen en volwassenen hebben er een. Met een beugel kunnen we scheve tanden rechtzetten.

meer over de orthodontist

Orthodontie

Beugels zijn tegenwoordig heel gewoon. Veel kinderen en volwassenen hebben er een. Met een beugel kunnen we scheve tanden rechtzetten. Ook kunnen we de groei van de kaken beïnvloeden. De behandelingen vinden plaats op de Polikliniek Orthodontie. 

Waarom gaat u naar de orthodontist?
 • Als de groei van de boven- en onderkaak niet gelijk op gaat;
 • als tanden ver naar voren of scheef staan;
 • als er te weinig of juist te veel ruimte in het gebit is;
 • of als tanden en kiezen niet goed op elkaar passen en bijten daardoor bijvoorbeeld lastig is.
Sommige tandposities kunnen leiden tot schade aan het tandvlees, een scheefgroeiende onderkaak of een asymmetrie in het gezicht. Bovendien kunnen vooruitstekende tanden bij een val makkelijker beschadigen. Scheve tanden zijn soms heel moeilijk schoon te houden waardoor sneller tandvleesontstekingen ontstaan. De gezondheid staat dus voorop, een aantrekkelijke lach na de behandeling is een prettige bijkomstigheid.

Op welke leeftijd is een beugel mogelijk?

In principe is een orthodontische behandeling op elke leeftijd mogelijk. De conditie en het onderhoud van het gebit moeten wel goed zijn. Voor kinderen is de beste behandelperiode echter tussen de tien en vijftien jaar. We kunnen dan de kaakgroei nog beïnvloeden en we kunnen de ruimte gebruiken die vrijkomt tijdens het wisselen.

Kosten

Tandartsen en orthodontisten bepalen niet zelf hun tarieven. De tarieven worden landelijk door de overheid vastgesteld (NZa). Voor aanvang van de behandeling ontvangt u een kostenoverzicht. Nota’s gaan meestal rechtstreeks naar uw verzekeraar. Afhankelijk van de voorwaarden van uw verzekeringspolis, krijgt u soms geen nota, soms een deelnota, soms de volledige nota thuisgestuurd. 

Verzekeringen

Elke verzekeraar heeft diverse aanvullende pakketten waarin orthodontie is opgenomen. Voor een overzicht kunt u kijken op www.vergelijkmondzorg.nl/orthodontie. Orthodontie zit niet in de basisverzekering (op een heel enkele uitzondering na).

Inschrijven

Inschrijven kan telefonisch maar beter nog d.m.v. het digitale aanmeldformulier https://www.orthodontics.nl/orthodontie/aanmelden.php. U ontvangt dan van ons een schriftelijke uitnodiging voor een eerste consult.

 

De kindertandarts

Alle kinderen (tot 18 jaar) kunnen bij Kindertandheelkunde terecht voor tandheelkundige zorg.

lees meer

Spoed­gevallen

Patiënten ingeschreven in onze praktijk kunnen voor spoedgevallen bellen met onze polikliniek Tandheelkunde:

 • Onderwijspraktijk Nijmegen: (024) 361 41 26
 • Onderwijspraktijk Arnhem: (024) 309 47 47
 • Orthodontie Nijmegen: (024) 361 40 72
Lees meer

Spoed­gevallen

Patiënten ingeschreven in onze praktijk kunnen voor spoedgevallen bellen met onze onderwijspraktijk Tandheelkunde:
 • Onderwijspraktijk Nijmegen:
  (024) 361 4126
 • Onderwijspraktijk Arnhem:
  (026) 365 8107
 • Orthodontie Nijmegen
  (024) 361 4072
Bel voor overige patiëntvragen:
 • Nijmegen Onderwijspraktijk:
  (024) 361 88 15
 • Nijmegen CBT:
  (024) 361 40 27
 • Nijmegen CCT:
  (024) 361 40 27
 • Nijmegen Orthodontie:
  (024) 361 40 72
 • Nijmegen Schisis:
  (024) 361 40 72
 • Arnhem:
  (026) 365 81 07

Mondzorg voor ouderen

Bent u ouder dan 65 jaar, is voor u een bezoek aan een tandartspraktijk erg belastend en overweegt u om die reden niet meer op controle te gaan? Dan kunt u zich aanmelden en komen 2 studenten bij u thuis voor een afspraak.

lees meer

Tarieven Tandheelkunde

Hier vindt u de tarievenlijsten voor de verschillende afdelingen binnen Tandheelkunde.

lees meer

Tarieven Tandheelkunde

Hier vindt u de tarievenlijsten voor de verschillende afdelingen binnen Tandheelkunde. Er zijn een aantal financiële voordelen als u wordt behandeld in de onderwijspraktijk Tandheelkunde. Enkele verrichtingen brengen we niet in rekening, zoals het maken van een behandelplan en het uitvoeren van een anamnese en klinisch onderzoek. Een onderwijskorting zorgt ervoor dat onze tarieven ongeveer 25% lager liggen dan bij een reguliere praktijk. Voor behandeling in een specialistische praktijk geldt geen onderwijskorting. De facturen die u van ons krijgt kunt u indienen bij uw zorgverzekeraar.

Onze centra


Centrum voor Bijzondere Tandheelkunde

In het Centrum voor Bijzondere Tandheelkunde (CBT) behandelen we mensen met bijzondere tandheelkundige problemen.

lees meer

Centrum voor Complexe tandheelkunde

Wij behandelen problemen op het gebied van cariës en gebitsslijtage, implantologie, parodontologie alsmede restauratieve en cosmetische tandheelkunde.

lees meer

Radboudumc Expertise­centrum Schisis

U kunt bij ons Schisisteam terecht als uw kind geboren is met een spleet van de lip of van de kaak en het gehemelte.

lees meer

Waarom naar het Radboudumc?

 • Alle specialisten onder 1 dak;
 • de nieuwste technieken;
 • studenten in opleiding tot tandarts of mondhygiënist.
Lees meer

Waarom naar het Radboudumc?

Kiest u voor behandeling in onze praktijk, dan kunt u rekenen op:
 • De nieuwste technieken: Wij zijn onderdeel van een academisch ziekenhuis en doen voortdurend wetenschappelijk onderzoek. Daarmee houden wij onze kennis en kunde up-to-date, zodat we u de beste zorg kunnen bieden. 
 • Alle specialisten onder één dak: Als blijkt dat u specialistische zorg nodig hebt, hebben wij daarvoor alle disciplines in huis. Denkt u bijvoorbeeld aan orthodontie, cosmetische behandelingen of behandeling van gehandicapten.
 • In onze praktijk wordt u behandeld door studenten in opleiding tot tandarts of mondhygiënist, tandartsen in opleiding tot orthodontist of tandartsen gespecialiseerd in een onderdeel van de tandheelkunde.