Afdelingen Verloskunde en Gynaecologie Algemene Gynaecologie

Over Algemene Gynaecologie

Bij verschillende gynaecologische klachten en aandoeningen kunt u terecht bij de afdeling Algemene Gynaecologie.

lees meer

Over Algemene Gynaecologie

Bij verschillende gynaecologische klachten en aandoeningen kunt u terecht bij de afdeling Algemene Gynaecologie. Een team van zeven gynaecologen en een arts-seksuoloog staat voor u klaar voor advies en behandeling. Uw huisarts kan u naar ons doorverwijzen bij:

 • menstruatieproblemen
 • verzakkingsklachten
 • incontinentie voor urine of ontlasting
 • myomen (vleesbomen)
 • cysten van de eierstok
 • buikpijn
 • endometriose
 • afwijkingen aan de vulva
 • pijn bij het vrijen

Ook over zaken als vaginale afscheiding, overgangsklachten, geen zin in seks en anticonceptie (tijdelijk of definitief) adviseren en helpen wij u graag.

Uitgestelde zorg door de coronacrisis

Helaas werden ambulante afspraken wegens niet-urgente gynaecologische problemen medio maart afgelast vanwege het coronavirus. Sinds half mei zijn we weer begonnen met beperkte poliklinische zorg. Helaas kunnen niet alle afspraken en behandelingen doorgaan zoals u van ons gewend bent.

lees meer

Uitgestelde zorg door de coronacrisis

Helaas werden ambulante afspraken wegens niet-urgente gynaecologische problemen medio maart afgelast vanwege het coronavirus. De geplande afspraken zijn omgezet in een telefonisch consult.

Sinds half mei zijn we weer begonnen met beperkte poliklinische zorg. Helaas kunnen niet alle afspraken en behandelingen doorgaan zoals u van ons gewend bent. De maatregel van 1,5 meter geldt ook in het Radboudumc, waardoor we minder mensen in ons ziekenhuis kunnen opvangen. We realiseren ons dat dit een enorme impact heeft op u. We doen ons uiterste best om de poliklinische afspraken binnen beperkte wachttijd in te plannen. Voor verdere vragen kunt u contact opnemen met uw hoofdbehandelaar of de administratie van de polikliniek gynaecologie.

Ook de als u op de wachtlijst stond voor een operatie of als u een operatie moet ondergaan, heeft u vanwege de beperkte capaciteit nu een lange wachttijd. Onze excuses daarvoor. Nogmaals, we doen ons uiterste best in samenwerking met de OK-planning om de operaties zo snel als mogelijk door te laten gaan. Voor verdere vragen kunt u contact opnemen met uw hoofdbehandelaar of de OK-planning.

Contact

Afdeling Verloskunde en Gynaecologie

(024) 361 47 88
(024) 361 94 56

Waarom naar het Radboudumc?

Vanwege bijzondere expertise op een aantal gebieden verwijzen gynaecologen uit andere ziekenhuizen met regelmaat hun patiënten naar ons door.

 • Het Radboudumc heeft in Nederland een unieke deskundigheid op het gebied van complexe bekkenbodemproblemen.


 • Kindergynaecologie

  Vanuit het hele land komen patiënten naar het Radboudumc voor de behandeling van aangeboren afwijkingen aan hun baarmoeder, baarmoederhals en vagina. Deze afwijkingen zijn zeer zeldzaam en kunnen invloed hebben op uw menstruatie, uw voortplanting en uw seksueel functioneren. We hebben vooral veel ervaring met:

  • Het syndroom van Mayer-Rokitansky-Küstner (het ontbreken van een vagina en baarmoeder)
  • Het adrenogenitaal syndroom (aandoening waarbij van sommige hormonen te weinig en van sommige hormonen te veel wordt aangemaakt) 
  • Cloacale afwijkingen (afwijkingen aan de vrouwelijke geslachtsorganen die ontstaan tijdens de embryonale ontwikkeling)

  Een behandelmogelijkheid die we in ons ziekenhuis bieden, is een operatie waarbij u een functionele vagina krijgt. Dit soort operaties zijn erg complex.


Onderwijs

De afdeling Algemene Gynaecologie biedt onderwijs aan studenten Geneeskunde en arts-assistenten in opleiding tot gynaecoloog.

lees meer

Onderwijs

De afdeling Algemene Gynaecologie biedt onderwijs aan studenten Geneeskunde en arts-assistenten in opleiding tot gynaecoloog. Ook organiseren we nascholingscursussen voor gynaecologen en huisartsen. Een voorbeeld hiervan is de cursus Gynaecologische Chirurgie voor gynaecologen. Tijdens deze cursus doet u als gynaecoloog praktijkervaring op met nieuwe operatietechnieken.

Wetenschap

Het wetenschappelijke onderzoek van onze afdeling is voornamelijk gericht op bekkenbodemproblematiek.

lees meer

Wetenschap

Het wetenschappelijke onderzoek van onze afdeling is vooral gericht op bekkenbodemproblematiek. We zoeken naar oorzaken van bekkenbodemproblemen en nieuwe behandelmethoden alsmede naar  maatregelen om bekkenbodemproblemen te voorkomen.

Arts-onderzoekers op onze afdeling, verrichten ook onderzoek naar:
 • De oorzaak van het syndroom van Mayer-Rokitansky-Küster syndroom (het ontbreken van een vagina en baarmoeder)
 • Verschillende methoden van baarmoederverwijdering

De Vulvapoli

Op de Vulvapoli werken gynaecologen en dermatologen samen voor patiënten met klachten aan de vulva (schaamlipregio). De meest voorkomende klachten zijn jeuk, een branderig gevoel en pijn.

lees meer

Naar de seksuoloog

Als u klachten heeft op seksueel gebied, kunt u terecht bij een seksuoloog.

lees meer

Waarvoor kunt u bij ons terecht?

Team Algemene Gynaecologie

Een team van zeven gynaecologen en een arts-seksuoloog staat voor u klaar voor advies en behandeling.