Agenda 190114 Promotie Tessa Frankena

Tessa Frankena Inclusief gezondheidsonderzoek voor mensen met een verstandelijke beperking

Kwetsbare groepen worden geacht actief deel te nemen aan de maatschappij. De Participatiewet die in 2015 van kracht is gegaan is hier onderdeel van.

lees meer

Tessa Frankena Inclusief gezondheidsonderzoek voor mensen met een verstandelijke beperking

Kwetsbare groepen worden geacht actief deel te nemen aan de maatschappij. De Participatiewet die in 2015 van kracht is gegaan is hier onderdeel van. Participatie van mensen met een verstandelijke beperking (VB) in gezondheidsonderzoek is daar een gevolg van; ook wel bekend als inclusief gezondheidsonderzoek. Tessa Frankena heeft tijdens haar promotieonderzoek samengewerkt met twee co-onderzoekers met een verstandelijke beperking. Gedurende deze tijd heeft ze middels kwalitatief onderzoek onderzocht hoe inclusief onderzoek het best uitgevoerd kan worden. Daaruit is het “consensus statement on inclusive health research” ontwikkeld samen met 17 experts zonder VB en 50 experts met VB.

 Titel proefschrift: Optimising inclusive health research: where expectations and realities meet.
Meaningful collaboration with people with intellectual disabilities
 

Datum, tijd en locatie Promotie

  • Datum: 14 januari 2019
  • Tijd: 14.30 uur
  • Locatie: Radboud Universiteit, Academiezaal Aula, Comeniuslaan 2

Over de promovendus

Tessa Frankena behaalde in 2013 de Master Management, Policy Analysis and Entrepreneurship in Health and Life Sciences aan de Vrije Universiteit in Amsterdam.

lees meer

Over de promovendus

Tessa Frankena behaalde in 2013 de Master Management, Policy Analysis and Entrepreneurship in Health and Life Sciences aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. In 2013 startte zij een voltijd PhD traject bij de Academische werkplaats Sterker Op Eigen Benen. Vanaf april 2018 combineert Tessa dit met een baan als coördinator van het medisch team bij Siza, een zorgorganisatie voor mensen met een verstandelijke beperking.
 

Promotor

  • Promotor: prof. dr. H.M.J. van Schrojenstein Lantman-de Valk
  • Co-promotors: dr. ir. J. Naaldenberg, dr. M. Cardol en dr. G.L. Leusink

Contact Persvoorlichters

Voor vragen neemt u contact op met een van de persvoorlichters. Bij geen gehoor kunt u bellen naar 024-3618910. persvoorlichters
  • Snel naar