Agenda 05apr2019 Oratie Peter Bram t Hoen

Peter-Bram 't Hoen

“Persoonsgericht en innovatief”, zo profileert het Radboudumc zich. Elke patiënt is uniek en heeft zijn eigen verhaal. Dit vraagt om een persoonsgerichte behandeling.

lees meer

Peter-Bram 't Hoen

“Persoonsgericht en innovatief”, zo profileert het Radboudumc zich. Elke patiënt is uniek en heeft zijn eigen verhaal. Dit vraagt om een persoonsgerichte behandeling. De grootschalige moleculaire en klinische gegevens die beschikbaar zijn voor een patiënt kunnen een deel van dit persoonlijke verhaal vertellen. Maar het verhaal dat deze ‘big data’ vertellen, is complex en niet te begrijpen zonder geavanceerde computeranalyses. Peter Bram ’t Hoen richt zich als hoogleraar bioinformatica op de ontwikkeling van analysemethoden voor de gegevens die van belang zijn voor het ontwikkeling van geneesmiddelen die toegesneden zijn op het individu: ‘personalized medicine’. In zijn oratie zal hij het potentieel, maar ook de uitdagingen van deze aanpak schetsen aan de hand van zijn persoonlijke ervaringen als onderzoeker.
 

Datum, tijd en locatie Oratie Peter-Bram 't Hoen

  • Datum: 5 april 2019
  • Tijd: 15:45 uur
  • Locatie: Radboud Universiteit, Academiezaal Aula, Comeniuslaan 2

Over de hoogleraar

Peter-Bram ‘t Hoen studeerde Biochemie en Farmacochemie in Amsterdam en promoveerde in 2002 aan de Universiteit Leiden.

lees meer

Over de hoogleraar

Peter-Bram ‘t Hoen studeerde Biochemie en Farmacochemie in Amsterdam en promoveerde in 2002 aan de Universiteit Leiden op zijn proefschrift getiteld: “Modulating the activity of biotransformation enzymes. Studies with antisense oligonucleotides and enzyme inhibitors.” Van 2002 tot 2009 was hij postdoctoraal onderzoeker bij de afdeling Humane Genetica van het LUMC, alwaar hij onderzoek deed naar Duchenne spierdystrofie. Van 2010 tot 2018 leidde hij als universitair docent en universitair hoofddocent de onderzoeksgroep Bioinformatica op dezelfde afdeling en specialiseerde hij zich in de analyse en integratie van hoog-dimensionele moleculaire data. Hij begon op 1 februari 2018 als hoogleraar Bioinformatica en hoofd van het Centrum voor Moleculaire en Biomoleculaire Informatica (CMBI) van het Radboudumc.
’t Hoen leidt de onderdelen data-analyse, integratie en stewardship van X-omics, een van de Nederlandse grootschalige onderzoeksinfrastructuren. Hij is lid van het managementteam van de RD-Connect community, die het delen en de integratie van data over zeldzame ziekten bevordert. ’t Hoen is actief in het European Joint Programme for Rare Diseases, en bestuurslid van het Europese Referentie Netwerk voor neuromusculaire ziekten (EURO-NMD). Hij is tevens een van de leiders van het Personal Health Train coalitie, die een data-infrastructuur ontwikkelt ter bevordering van de gezondheidszorg en de biomedische wetenschappen met behulp van uitwisselbaar en verbonden datamanagement. Hij publiceerde meer dan 150 artikelen in wetenschappelijke tijdschriften. 

Contact Persvoorlichters

Voor vragen neemt u contact op met een van de persvoorlichters. Bij geen gehoor kunt u bellen naar 024-3618910. persvoorlichters