Agenda 21jun2019 NHG Wetenschapsdag 2019
21 juni 2019

NHG (Nederlands Huisartsen Genootschap) Wetenschapsdag 2019, georganiseerd door afdeling Eerstelijnsgeneeskunde. Thema: de interactie tussen huisarts en patiënt en de context van de patiënt.

Hoe houden huisartsen rekening met de context van de patiënt, hoe onderzoek je dat en wat levert dat op voor beide partijen? Wat betekent aandacht voor context voor de communicatie in de spreekkamer, zowel vanuit patiëntperspectief als vanuit huisartsperspectief? Hoe herken je signalen en hoe pas je die toe om vervolgens om zo effectief mogelijk op de zorgvraag van de patiënt in te kunnen spelen. Hoe geef je in de spreekkamer samen een interactief gesprek vorm? Belangrijke vragen die op deze dag aan bod komen.

Welke methoden zijn het meest geschikt om de interactie tussen huisarts en patiënt, en de aandacht voor context te onderzoeken? In hoeverre draagt de context van de patiënt bij aan uitkomstmaten? En in tijden van big data: hoe integreren we niet-medische gegevens in onze routinezorgdata en wat levert dat op?

Het thema van de NHG Wetenschapsdag 2019 past in de langdurige Nijmeegse traditie van persoonsgerichte zorg, waarin de interactie tussen huisarts en patiënt een belangrijke rol speelt.
 
  • Vrijdag 21 juni in het Radboudumc. Precieze tijdstip en locatie volgt op de website van de NHG Wetenschapsdag 2019.