Agenda 18mar2019 Promotie Niels Cremers

Niels Cremers Cytoprotective mechanisms, palatogenesis, and wound repair

Niels Cremers onderzocht of een scheve balans tussen ontstekingsfactoren en beschermende factoren tijdens de zwangerschap van invloed is op de kans op aangeboren afwijkingen zoals schisis.

lees meer

Niels Cremers Cytoprotective mechanisms, palatogenesis, and wound repair

Een spleet in de lip en/of het gehemelte (schisis) komt voor bij circa 1 op de 600 geboortes en kan leiden tot problemen bij spraak en slikken. Na chirurgische sluiting van de schisis blijven deze problemen bestaan vanwege ernstige littekenvorming. Niels Cremers onderzocht of een scheve balans tussen ontstekingsfactoren en beschermende factoren tijdens de zwangerschap van invloed is op de kans op aangeboren afwijkingen. Daarnaast onderzocht hij of deze factoren ook invloed hebben  op de biologische processen tijdens wondgenezing in het algemeen. In muizen toonde hij aan dat een tekort aan cel beschermende signalen niet alleen kan leiden tot misvormingen tijdens geboortes, maar ook tot een vertraagde wondgenezing. Dit suggereert dat het activeren van celbeschermende signalen een normale zwangerschap en wondgenezing kan bevorderen.

Datum, tijd en locatie promotie

  • Datum: 18 maart 2019
  • Tijd: 16:30 uur
  • Locatie: Radboud Universiteit, Academiezaal Aula, Comeniuslaan 2

Over de promovendus

Niels Cremers behaalde zijn masterdiploma Biomedische Wetenschappen in 2010. Bovenstaand onderzoek voerde hij uit bij de afdeling Orthodontie en Craniofaciale Biologie van het Radboudumc, binnen het Radboud Institute for Molecular Life Sciences.

lees meer

Over de promovendus

Niels Cremers behaalde zijn masterdiploma Biomedische Wetenschappen in 2010. Bovenstaand onderzoek voerde hij uit bij de afdeling Orthodontie en Craniofaciale Biologie van het Radboudumc, binnen het Radboud Institute for Molecular Life Sciences. Momenteel werkt hij als wetenschappelijk onderzoeker bij Triticum en onderzoekt hij het gebruik van wondverzorgingsproducten op basis van medicinale honing.

Promotor

  • Promotor(s): prof. dr. C.E.L. Carels en prof. dr. A.M. Kuijpers-Jagtman
  • Co-promotor(s): dr. F.A.D.T.G. Wagener

Contact Persvoorlichters

Voor vragen neemt u contact op met een van de persvoorlichters. Bij geen gehoor kunt u bellen naar 024-3618910. persvoorlichters