Mariska Weenk Continu meten van vitale waarden bij patiënten in het ziekenhuis

Het meten van vitale waarden, zoals de bloeddruk, bij patiënten in het ziekenhuis is belangrijk voor het in de gaten houden van de conditie van de patiënt en het achterhalen van mogelijke achteruitgang hierin. Verpleegkundigen voeren deze metingen ongeveer drie keer per dag uit, met als risico dat de patiënt ongemerkt achteruitgaat tussen twee metingen door. Tegenwoordig zijn er kleine draadloze apparaatjes (wearable devices) die de waarden van de patiënt continu kunnen meten. Mariska Weenk laat zien dat deze wearables betrouwbaar zijn voor gebruik in het ziekenhuis en bovendien gebruiksvriendelijk zijn voor patiënten. In de toekomst kan achteruitgang in de conditie van de patiënt mogelijk eerder achterhaald worden en kan een opname op de intensive care, of zelfs overlijden voorkomen worden. Inmiddels wordt één van deze wearable devices, de ViSi Mobile, gebruikt op de afdelingen Interne Geneeskunde en Chirurgie van het Radboudumc en worden 60 patiënten hier continu mee gemeten.

Proefschrifttitel: Wearable sensor monitoring in hospital care
Agenda 22may2019 Promotie Mariska Weenk

Mariska Weenk Continu meten van vitale waarden bij patiënten in het ziekenhuis

Het meten van vitale waarden, zoals de bloeddruk, bij patiënten in het ziekenhuis is belangrijk voor het in de gaten houden van de conditie van de patiënt en het achterhalen van mogelijke achteruitgang hierin.

lees meer

Datum, tijd en locatie Promotie

  • Datum: 22 mei 2019
  • Tijd: 14.30 uur
  • Locatie: Radboud Universiteit, Academiezaal Aula, Comeniuslaan 2

Over de promovendus

Mariska Weenk (1987) behaalde in 2014 haar artsendiploma aan de Radboud Universiteit.

lees meer

Over de promovendus

Mariska Weenk (1987) behaalde in 2014 haar artsendiploma aan de Radboud Universiteit. Bovenstaand onderzoek voerde zij uit bij de afdelingen Chirurgie, Interne Geneeskunde en het REshape Center van het Radboudumc, binnen het Radboud Institute for Health Sciences (RIHS). Sinds 2017 werkt zij als huisarts in opleiding.

Promotor

  • Promotor: prof. dr. H. van Goor
  • Co-promotors: dr. T.H. van de Belt en dr. S.J.H. Bredie

Contact Persvoorlichters

Voor vragen neemt u contact op met een van de persvoorlichters. Bij geen gehoor kunt u bellen naar 024-3618910. persvoorlichters