Agenda 24Mei2019 Afscheidscollege Ad Geurts van Kessel

Ad Geurts van Kessel Afscheidsrede: Tumorgenen en ... geen tumoren!?

In zijn afscheidsrede als hoogleraar Tumorcelgenetica gaat Ad Geurts van Kessel in op de rol van tumorgenen in de ontwikkeling, diagnostiek en behandeling van kanker.

lees meer

Ad Geurts van Kessel Afscheidsrede: Tumorgenen en ... geen tumoren!?

In zijn afscheidsrede als hoogleraar Tumorcelgenetica gaat Ad Geurts van Kessel in op de rol van tumorgenen in de ontwikkeling, diagnostiek en behandeling van kanker. Als gevolg van DNA-schade kunnen tumorgenen worden geactiveerd (oncogenen) of geïnactiveerd (tumor suppressor genen). De ontdekking van tumorgenen in het menselijk genoom en de opheldering van hun (veranderde) functies heeft geleid tot de ontwikkeling van nieuwe vormen van doelgerichte therapie en daarmee tot nieuwe inzichten in hoe kanker op een persoonsgerichte manier bestreden kan worden. Tijdens zijn rede zal Geurts van Kessel een aantal voorbeelden geven van niet-erfelijke en erfelijke vormen van kanker en hun bijbehorende concepten. Tevens schetst hij zowel korte als langere termijnperspectieven: zullen we in staat zijn om kanker terug te brengen tot een chronische aandoening?

Datum, tijd en locatie Afscheidscollege

  • Datum: 24 mei 2019
  • Tijd: 15.00 uur
  • Locatie: Aula, Comeniuslaan 2

Biografie

Ad Geurts van Kessel (1951) studeerde Biologie aan de Radboud Universiteit (cum laude 1976) en promoveerde aan de Erasmus Universiteit Rotterdam (cum laude, 1983) op zijn proefschrift ‘Role of the Philadelphia translocation in chronic myeloid leukemia’.

lees meer

Biografie

Ad Geurts van Kessel (1951) studeerde Biologie aan de Radboud Universiteit (cum laude 1976) en promoveerde aan de Erasmus Universiteit Rotterdam (cum laude, 1983) op zijn proefschrift ‘Role of the Philadelphia translocation in chronic myeloid leukemia’. In 1989 zette hij zijn onderzoek voort bij de afdeling Genetica van het Radboudumc waar de leiding kreeg over de sectie Cytogenetica en vanaf 1993 plaatsvervangend hoofd was. In 1993 werd hij benoemd tot hoogleraar Tumorcelgenetica. Hij heeft ruim 350 publicaties in internationale wetenschappelijke tijdschriften op zijn naam staan, en begeleidde 25 promovendi als (co)promotor.

Contact Persvoorlichters

Voor vragen neemt u contact op met een van de persvoorlichters. Bij geen gehoor kunt u bellen naar 024-3618910. persvoorlichters