Agenda Open Dag Gezondheidswetenschapper voor een dag
6 oktober 2019 12:00 - 6 oktober 2019 16:00

Het RIHS opent tijdens het Weekend van de Wetenschap voor de tweede keer zijn deuren.

Kruip op zondag 6 oktober in de huid van een gezondheidswetenschapper en zie, voel, hoor en ervaar hoe spannend het Radboud Institute for Health Sciences is. Met een kinderuniversiteit, minicolleges, expedities en een wetenschapsmarkt.

Hoe helpt de computer bij het opsporen van ziekte? Wordt 3D-technologie al veel gebruikt in de zorg? En hoe zit dat met robots? Hoe oefent een kinderchirurg eigenlijk? Ontdek het tijdens het Weekend van de Wetenschap in het Radboudumc.

Het Radboud Institute for Health Sciences, één van de drie onderzoeksinstituten van het Radboudumc, opent voor de tweede keer zijn deuren tijdens het Weekend van de Wetenschap. Zie, voel, hoor en ervaar waar gezondheidswetenschappers aan werken. Wat hebben ze al ontdekt? Waar hopen ze nog achter te komen? En hoe zien we dat terug in de zorg?

Zelf aan de slag met een fluorescentie-camera of hartecho, een (kinder)college volgen van wetenschappers, een knuffel ‘opereren’ in het Teddyberenziekenhuis of op expeditie gaan naar bijvoorbeeld de snijzaal of het helidek. Het kan allemaal op 6 oktober in het Radboudumc, tijdens de Open Dag van het Radboud Institute for Health Sciences!

Gastheer van de dag is Klaas van Kruistum, onder meer bekend van televisieprogramma’s als Klaas Kan Alles, Zapplive en Checkpoint en van zijn deelname aan Wie is de Mol?.

Voor het eerst is het Radboudumc hoofddeelnemer van Weekend van de Wetenschap.
  • Radboudumc Studiecentrum (Geert Grooteplein Noord 21)
    zondag 6 oktober
    12.00-16.00 uur