Agenda 19sept2019 Promotie Martjn Rutten

Martijn Rutten De samenwerking tussen de huisartsenpost en de spoedeisende hulp op een spoedpost

Voor spoedeisende zorgvragen buiten kantoortijden kan men contact opnemen met de huisartsenpost. De huisartsenpost en spoedeisende hulp werken in toenemende mate samen op één locatie in een spoedpost. In dit onderzoek zijn de effecten hiervan geëvalueerd.

lees meer

Martijn Rutten De samenwerking tussen de huisartsenpost en de spoedeisende hulp op een spoedpost

Voor spoedeisende zorgvragen buiten kantoortijden kan men contact opnemen met de huisartsenpost. De huisartsenpost en spoedeisende hulp werken in toenemende mate samen op één locatie in een spoedpost. In dit onderzoek zijn de effecten hiervan geëvalueerd. Zelfverwijzers bezoeken, zonder voorafgaand contact met de huisarts, de spoedeisende hulp. Op spoedposten kunnen zij door de huisartsenpost worden opgevangen. Uit dit onderzoek blijkt dat driekwart behandeld kan worden door de huisartsenpost; de geboden zorg is veilig en een factor drie goedkoper dan op de spoedeisende hulp. Het aantal verwijzingen kan verder worden teruggebracht als huisartsenposten de mogelijkheid krijgen om röntgenfoto’s aan te vragen in het ziekenhuis: door het beschikbaar stellen van röntgendiagnostiek wordt slechts 40% van de patiënten waarbij een foto is gemaakt, verwezen naar de spoedeisende hulp. Dit resulteert in kortere wachttijden, een hoge patiënttevredenheid en lagere kosten.

Datum, tijd en locatie Promotie

  • Datum: 19 september 2019
  • Tijd: 10.30 uur
  • Locatie: Radboud Universiteit, Academiezaal Aula, Comeniuslaan 2

Over de promovendus

Martijn Rutten (1982) voltooide in 2009 zijn studie Geneeskunde en in 2013 zijn huisartsenopleiding aan het Radboudumc. Zijn promotieonderzoek werd uitgevoerd vanuit de afdeling IQ healthcare binnen het Radboud Institute for Health Sciences (RIHS).

lees meer

Over de promovendus

Martijn Rutten (1982) voltooide in 2009 zijn studie Geneeskunde en in 2013 zijn huisartsenopleiding aan het Radboudumc. Zijn promotieonderzoek werd uitgevoerd vanuit de afdeling IQ healthcare binnen het Radboud Institute for Health Sciences (RIHS). Momenteel is Martijn werkzaam als huisarts bij Universitair Gezondheidscentrum Heyendeal te Nijmegen. Dit combineert hij met het coördinatorschap van de NHG-kaderopleiding Huisarts en Spoedzorg.

Promotor

  • Promotor(s): prof. dr. G.P. Westert & prof. dr. W.J.J. Assendelft
  • Co-promotor(s): dr. M. Smits & dr. P.H.J. Giesen

Contact Persvoorlichters

Voor vragen neemt u contact op met een van de persvoorlichters. Bij geen gehoor kunt u bellen naar 024-3618910. persvoorlichters