Agenda 29sept2020Oratie Debby Gerritsen

Debby Gerritsen Ode aan kwetsbaarheid

Op 29 september 2020 vindt het jaarlijkse UKON-symposium plaats, met als thema: welbevinden voor cliënten en zorgprofessionals. We sluiten deze editie op bijzondere wijze af: namelijk met de oratie van Debby Gerritsen, die ons mee zal nemen in een "ode aan kwetsbaarheid".

lees meer

Debby Gerritsen Ode aan kwetsbaarheid

Op dinsdag 29 september zal Debby Gerritsen haar oratie ‘Ode aan kwetsbaarheid’ uitspreken in het kader van haar benoeming tot bijzonder hoogleraar Welbevinden van kwetsbare ouderen en mensen met chronische ziekten in de langdurige zorg. Debby: ‘Vanuit de verzorging bestaat een grote behoefte aan methodes voor positieve benadering van deze groep die men kan toepassen in de langdurige zorg. De (kennelijke) afwezigheid van problemen betekent namelijk niet dat het automatisch goed gaat met iemand. Een belangrijk doel van de langdurige zorg is ervoor te zorgen dat iemand die kwetsbaar is, zich goed voelt en tevreden is. Maar hoe je dat kunt realiseren op een manier die elk individu recht doet, is een complexe zoektocht naar een balans tussen zelfredzaamheid en samenredzaamheid.’ Debby gaat zich de komende jaren richten op het vergroten van kennis over hoe welbevinden werkt en kan worden ondersteund.

De oratie vindt plaats in De Vereeniging in Nijmegen en start om 15.45 uur.
Inschrijven voor de oratie kan via deze inschrijflink.
De oratie is de afsluiting van het jaarlijkse UKON-symposium, dat dit jaar ‘Welbevinden voor cliënt en professional’ als thema heeft. Alle informatie over het symposium is online te vinden.

Datum, tijd en locatie Oratie

  • Datum: 29 september 2019
  • Tijd: 15.45 uur
  • Locatie: De Vereeniging, Nijmegen