Oratie Rob Baltussen


Rob Baltussen De kunst van het kiezen

Het maken van keuzes in de zorg wordt steeds belangrijker. Er komen meer medische behandelingen beschikbaar, maar er zijn ook grenzen voor wat we als samenleving kunnen betalen voor onze gezondheid.

lees meer

Rob Baltussen De kunst van het kiezen

Het maken van keuzes in de zorg wordt steeds belangrijker. Er komen meer medische behandelingen beschikbaar, maar er zijn ook grenzen voor wat we als samenleving kunnen betalen voor onze gezondheid. Neem bijvoorbeeld kostbare medicijnen waarbij er twijfels zijn over de werkzaamheid. Willen we die nog wel vergoeden?

De medische wetenschap, de economie, de ethiek en de besliskunde hebben ieder een eigen visie op het maken van deze lastige keuzes. Hoogleraar Rob Baltussen en zijn team ontwikkelen een overkoepelende theorie en methodologie waarin  deze visies gecombineerd worden. Hiermee ondersteunen zij de politiek bij het maken van maatschappelijk aanvaardbare keuzes, en vergroten zij het draagvlak voor deze keuzes. Het werk van Baltussen is de afgelopen jaren succesvol gebleken, met invloed op het zorgbeleid in verscheidene landen in de wereld waaronder Nederland.

Datum, tijd en locatie Oratie

  • Datum: 26 januari 2018
  • Tijd: 15.45 uur
  • Locatie: Radboud Universiteit, Academiezaal Aula, Comeniuslaan 2

Over de hoogleraar

Rob Baltussen (1968) studeerde economie aan de Universiteit van Maastricht, en promoveerde aan dezelfde universiteit in de gezondheidseconomie. Sinds 2006 leidt hij bij het Radboudumc een onderzoeksgroep op het gebied van keuzes in de zorg.

lees meer

Over de hoogleraar

Rob Baltussen (1968) studeerde economie aan de Universiteit van Maastricht, en promoveerde aan dezelfde universiteit in de gezondheidseconomie. Daarna is hij enkele jaren werkzaam geweest in Burkina Faso en bij de Wereldgezondheidsorganisatie in Zwitserland. Sinds 2006 leidt hij bij het Radboudumc een onderzoeksgroep op het gebied van keuzes in de zorg. Binnen die functie adviseert hij overheden in binnen- en buitenland over opname van behandelingen in het basispakket. Baltussen heeft in 2014 een prestigieuze NWO-Vici beurs ontvangen voor zijn werk en is momenteel voorzitter van de International Society on Priorities in Health Care.


Contact Persvoorlichters

Voor vragen neemt u contact op met een van de persvoorlichters. Bij geen gehoor kunt u bellen naar 024-3618910.

persvoorlichters
inloggen